Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • ISKOLA
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Molekuláris konyha
      • Pavlova
      • Tart
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
      • Mentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
      • Burkolók
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog
  • AJÁNDÉK
  • OLVASS EL!

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Csokis pite
Blog

Csokis pite

március 24, 2021március 24, 2021 4 mins

Meglepetés RECEPT 🎄 -közkincs-

Karácsonyra hangolt CSOKOLÁDÉS PITE.

És itt gyorsan egy kis kitérő, mi a pite és mi a tart.

A pite tészta egy finom, omlós és puha tészta, ami omlós is marad.
A tart-sablé- tészta egy keményebb tészta, amit a töltelék puhít meg.

RECEPT: 22 cm-es PITE formához

Tészta:

250 g liszt /BL55/
csipet só
65 g porcukor
126 g hideg vaj
80 g tojássárgája
1 ek. hideg víz

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.

2. A lisztet, sót, porcukrot keverjük össze, kézzel fogunk végig dolgozni.

3. A vajat adjuk hozzá és morzsoljuk el. Dolgozzunk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.

4. A tojások sárgáját és a vizet is adjuk hozzá, gyúrjuk összze gyorsan. Szép, formás gomboccá.

5. Lisztezzük a pultot meg és nyújtsuk ki a forma méretére a tésztát.

6. Tekerjük fel a sodrófára és helyezzük a formába. Igazgassuk meg a tésztát. Vágjuk le a felesleget.
Azt se dobjuk ki, készítsünk belőle morzsát, mert remek pohárdesszert alap.

7. Szurkáljuk meg villával a tésztát és süssük elő 10 percet.

Csokoládé krém:

162 g étcsokoládé -LIDL szuper <3
134 g vaj
130 g barna cukor
30 g vaníliás cukor
240 g egész tojás
80 g kakaópor -Holland-
2 db narancs leve és héja
1 nagy csipet fahéj

1. A csokoládét és vajat mikróban olvasszuk össze. Nekem 4X 30 mp, 800W-on volt. Fel kell olvadnia. Keverjük el habverővel.

2. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és keverjük el habverővel.

3. Az elősütött tésztába azonnal öntsük bele a tölteléket és toljuk vissza a sütőbe 30-40 percre.

TIPPEM <3

A sütési idővel lehet játszani. És érdemes is. Ha kevesebb ideig sütjük, krémesebb lesz a töltelék, nem nő meg ennyire mint az enyém.

Kandírozott narancshéj:

3 db nagy méretű narancs
200 g kristálycukor
150 g víz
1/2 rúd vanília

1. A narancsokat hámozzuk meg, vágjuk csíkokra.

2. Egy gyorsforralóba mérjük ki a víz és a cukor felét. Tegyük bele a narancsok héját és magas hőfokon forraljuk 15-20 percig.

3. Szűrjük le, és a maradék vizet és kristálycukrot és a vaníliát, na meg a narancsok héját ismét forraljuk fel, majd vegyük takarékra a hőt és gyöngyözve főzzük 20-30 percig.

4. Tegyük ki sütőpapírra és szárítsuk levegőn 1 napot.

Mandarin-narancs lekvár:

15 db mandarin
3 nagy narancs leve és héja
2 db nagy naracs húsa
150-180 g kristálycukor
1 rúd vanília magvai

1. Egy 5L-es gyorsforralóba a mandarinok levét facsarjuk ki, a 3 db narancs levét és héját is adjuk hozzá. A 2 db nagy narancsot hámozzuk meg és vágjuk negyedbe, ez is mehet a gyorsforralóba. A cukrot és a vaníliát is adjuk hozzá.

2. Forraljuk fel, majd takarék hőn, gyöngyözve főzzük 40-50 percet.

3. Botmixerrel turmixoljuk le.

4. Tegyük edénykébe és tegyük hűtőbe. Másnap isteni lekvár lesz belőle.
Hűtőben kb 1 hétig eltartható.

Összeállítás.

A kihűlt pitét dekoráljuk a kandírozott narnacsok héjával. Én most egyszerűen feltekertem.
Szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk csoki reszelékkel.

Tálaláskor a narancs lekvárral kínáljuk.

Boldog Karácsonyt <3
Via

Related Posts:

  • Meggyes csokis húsvéti torta
    Meggyes csokis húsvéti torta
  • Barackos yimyamm <3
    Barackos yimyamm
  • Mézeskalács golyók aszalt barackkal töltve
    Mézeskalács golyók aszalt barackkal töltve
  • Gianduja-sós karamell torta
    Gianduja-sós karamell torta
  • Mákos kalács -mert imádjuk-
    Mákos kalács -mert imádjuk-
  • TELEPOCAK <3
    TELEPOCAK

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Csokicseppes kuglóf
Next: Alapok, mi mit jelent?

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Tel: +3620-2826767

ÁSZF

Adatvédelmi

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 1 350 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Éves online cukrász kurzus

2.   Ostyavirág kurzus

3.   Macaron kurzus

4.  Torta kurzus

 

 

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: