Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • ISKOLA
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Molekuláris konyha
      • Pavlova
      • Tart
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
      • Mentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
      • Burkolók
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog
  • AJÁNDÉK
  • OLVASS EL!

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Csokis pöffeteg
Blog

Csokis pöffeteg

március 24, 2021március 24, 2021 3 mins

Közkincs <3 Csokoládé cseppes PÖFFETEG-em <3

Amikor elfogy az utolsó puncs szelet is, és mélán bambulva állok a konyhában, hogy jó lenne valami süti, de az gyors legyen és finom is, és ne kelljen órákon át mosogatni, meg bíbelődni mindennel…..

Nos, akkor ugrott be… A PÖFI <3

Csokoládé cseppekkel, és egy mogyorós, sós karamell szósszal mert a Snickers csokit nagyon kedvelem 😀 <3

Szóval, itt a recept, ami elképesztően gyorsan készen van.

Egy nagy tepsihez.

150 g liszt
6 g sütőpor
csipet só
60 g kakaópor- Holland-
150 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
62 g vaj
120 g egész tojás
70 g csokoládé csepp

A lisztet, sütőport, sót és a kakaóport, kristálycukrot, vaníliás cukrot keverjük el.

Adjuk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el a vajat.

Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk tésztává.

Készítsünk egy mélyedést a tésztába, szórjuk bele a csokoládé cseppeket, és gyúrjuk át.

Tegyük hűtőbe 30 percre.

A sütőt melegítsük elő, 200 fokra, alsó-felső állásban.

A tepsibe tegyünk sütőpapírt.

A tésztából diónyi méretű golyókat formázzunk és hempergessük meg alaposan porcukorban. Kb 150 g a porcukor mennyisége.

Tegyük a tepsire, egymástól illő távolságban, hiszen meg fognak nőni picit.

10-12 perc alatt süssük készre.

Hűtsük le teljesen.

Közben készítsük el a mogyorós, sós karamell szószt.

100 g kristálycukor
150g habtejszín 30%-os
1-2 g só -ízlés szerint-
50 g török mogyoró

A kristálycukorból készítsünk karamellt. Magas hőfokon indítjuk el, és ahogy elkezd olvadni, közepes hőfokra állítsuk. Mikor megolvadt a cukor, bátran bele keverhetünk, állítsuk be a színét.

A habtejszínt melegítsük fel és három részletben adjuk a karamellhez.
Olykor keverjük át szilikon spatulával, olvasszunk fel minden karamell darabkát.

Közben egy teflon serpenyőben, magas hőfokon pirítsuk meg a mogyorót. Vágjuk közepesen apróra.

Ahogy kész a karammel, adjuk hozzá a sót és a mogyorót, keverjük át.

Isteni <3

Related Posts:

  • Túró torta sós mogyoróval
    Túró torta sós mogyoróval
  • Banán -karamell-ananász
    Banán -karamell-ananász
  • Sós vajkaramellás vaníliás tortám
    Sós vajkaramellás vaníliás tortám
  • Puncs szelet
    Puncs szelet
  • Csoki torta <3
    Csoki torta
  • Meggyes csokis húsvéti torta
    Meggyes csokis húsvéti torta

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Gesztenye mousse
Next: Vegán karamell szósz

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Tel: +3620-2826767

ÁSZF

Adatvédelmi

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 1 349 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Éves online cukrász kurzus

2.   Ostyavirág kurzus

3.   Macaron kurzus

4.  Torta kurzus

 

 

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: