Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • TANFOLYAM
  • RECEPTEK
    • ALAPOK
      • alapreceptek
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Francia alapok
    • Receptek
      • Entremet
      • Mille-feuille
      • Molekuláris konyha
      • Pavlova
      • Tart
      • Macaron
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
      • Kekszek
      • Mentes
        • Gluténmentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
      • Sós
        • Főételek
        • Rizs
        • Levesek
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • fondant kiegészítők
      • figura készítés
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
    • Tortadíszítés
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Kapcsolat
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Gesztenye mousse
Blog

Gesztenye mousse

Via
március 24, 2021március 24, 2021

Ahogy ígértem ❤ KÖZKINCS ❤ RECEPTEM

Egyszerűen imádok tanulni és, sosem volt még olyan, hogy megbántam volna hogy tanultam. Olyan már volt, hogy megbántam, hogy miért nem fizettem be a tanfolyamra….

A tanulás mindig hozzánk tesz ❤

Ezzel a receptemmel szeretném megmutatni neked, hogy mi vár ha előfizetsz a tortaiskola 1 éves tagságára.

Ez egy nagyon könnyű, gyors és egyszerű recept.
Remélem tetszeni, ízleni fog és te is csatlakozol a 600 online tanulómhoz.
https://tortaiskola.hu/membership-join/

Finom gesztenye mousse, vaníliás málna zselé és egy mákos-gm- piskóta.
A dekorációhoz chantilly-t használunk.

Amire szükséged lesz.

Kit di Fata szett, legkisebb és 3. méretű formája. Ha ilyened nincs, akkor őzgerinc formában is elkészítheted, de akkor növeld a gesztenye mousse mennyiségét legalább még egyszeri mennyiséggel.
Habzsák is kelleni fog és 1A kör dekorcső.

Mákos dacquoise:

75 g tojásfehérje
18 g porcukor
45 g mákliszt-esetleg darált mák-
30 g kristálycukor
csipet só
1 citrom reszelt héja

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverésen.

A tojásfehérjéből és a porcukorból verjünk kemény habot.

A máklisztet, kristálycukrot, sót és a citrom héját keverjük össze.

Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot a száraz alapba. Kezdjük a mennyiség felével, dolgozzuk bele, majd óvatosan forgassuk bele a maradék habot.

Kenjük sütőpapírral bélelt tepsire, 1 cm vastagon. Süssük meg 10-15 perc alatt. Ha van szilikon -szettben van-formánk, abban is süthetjük, akkor formaelválasztóval fújjuk ki.

Málna zselé:

130 g málna -mirelit-
20 g kristálycukor
1/4 rúd vanília magvai
1 g agar agar

A málnát és a kristálycukrot, vaníliát forraljuk fel, ha szükséges öntsünk alá pici vizet. Turmixoljuk le, és forraljuk fel ismét.

Adjuk hozzá az agar agart és forraljuk fel, forraljuk 1 percet.

Töltsük a legkisebb formába a felét és hagyjuk szobahőn megdermedni. Ez kb 5-15 perc. Vegyük ki óvatosan. A maradékot is töltsük bele és hagyjuk megdermedni. Ha bekötne közben, bátran melegítsük újra.

Ha nincs ilyen formánk, akkor habzsákba töltsük be és abból adagoljuk a zselét a mousse-ra.

Gesztenye mousse:

200 g gesztenye massza -nem püré!!!-
80 g porcukor
5 g rum-vagy aroma-
45 g habtejszín 30%-os
4 g zselatin lap -200 bloom-
200 g habtejszín 30%-os

A gesztenyéhez adjuk a porcukrot, rumot. Törjük át, én egy krumplinyomót használtam.

A 45 g habtejszínt forraljuk fel.

Közben a zselatint hidratáljuk -áztassuk hideg vízbe- .

A forró tejszínhez keverjük a zselatint és adjuk a gesztenyéhez. Keverjük át.

A 200 g habtejszínből verjünk habot, óvatosan forgassuk bele a gesztenyébe.

Összeállítás.

A szett 3. formáját töltsük meg félig a mousse-al.

Állítsuk bele az egyik málna hengert, kissé nyomjuk le.

A mákos piskótát vágjuk méretre, a zselé méretével egyforma. Ültessük rá a zselére és nyomjuk ismét le egy kicsit. Az oldalt feltüremkedő mousse-al takarjuk be.

Ültessük rá a másik málna zselét.

Töltsük fel a maradék mousse-al.

A mákos piskótából vágjunk a nagy forma méretével egyező méretű lapot és zárjuk le a mousse-t. Tegyük fagyasztóba 4-5 órára.

Mascarpone chantilly:

150 g habtejszín 30%-os
50 g mascarpone -LIDL-
20 g porcukor
1/4 vanília magvai

Habosítsuk ki az összes hozzávalót.

Töltsük habzsákba, 1A kör dekorcsővel.

A desszert tetejére nyomjunk sorban nagyobb halmokat. Majd kisebb méretűeket is.

Dekoráljuk a gesztenye masszából formált kis gömbökkel, fagyott málna darabkákkal és arany fóliával.

A megmaradt chantilly-t a tálalásnál használjuk, extra “tejszínhab” gyanánt.

A részlet fotókat itt találod:
https://pastrychef.hu/2021/01/04/gesztenye-mousse-malnaval-makkal/

Ha elkészíted, kérlek jelölj meg a posztban, hogy én is meg tudjam osztani.😍

Related Posts:

  • Mákos málnás torta
    Mákos málnás torta
  • Sós vajkaramellás vaníliás tortám
    Sós vajkaramellás vaníliás tortám
  • Málnás csoki torta
    Málnás csoki torta
  • Eper torta
    Eper torta
  • Macaron gondok? Ne viccelj!
    Macaron gondok? Ne viccelj!
  • Csoki torta <3
    Csoki torta

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Barackos yimyamm <3
Next: Csokis pöffeteg

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 15 025 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Vip deluxe tagság

 2.  Vip deluxe tagság + Mousse E-book

 3.  Vip deluxe tagság + Pattiserie E-book

Közösségi

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: