Linzer
A LINZER tészta ÚJ ruhája -közkincs ❤
Ha te sem érsz rá mindig bűbájos desszerteket készíteni, sőt, olykor egy sima linzer is komoly logisztikát igényel, akkor ezt imádni fogod!
Ez egy pite tészta, ami linzerként is tökéletesen működik. Omlós, vajas tészta.
Készíthetünk pitét belőle, de kekszként is tökéletes.
Most a már pár napja megosztott alaptészta receptem keksz formában.
Szükséged lesz szív kiszúróra, 8-10 cm-es mini szív kiszúró, 1-2 cm-es.
Kb 6-10 db kekszhez
105 g liszt
10 g kakaópor -Holland-
csipet só
32 g porcukor
63 g vaj
40 g tojássárgája
1 tk. hidegvíz
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral.
A lisztet, kakaóport, sót, porcukrot keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el.
Adjuk hozzá a tojássárgát és vizet és dolgozzuk össze.
Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 0,3 cm vastagságra.
Szúrjuk ki a nagy szív kiszúróval. Párosan számoljunk, mert össze fogjuk ragasztani.
Tehát pl van 20 db szív alakú tésztánk, akkor 10 db közepét szúrjuk ki a kis méretű szív kiszúróval.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük készre 10-15 perc alatt.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Kenjük meg lekvárral, én barackkal kentem, de eper, áfonya, szilva, málna….. bármivel kenhetjük.
A lyukas kekszeket szórjuk meg porcukorral, majd illesszük a nagy kekszre.
You must log in to post a comment.