Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • ISKOLA
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Molekuláris konyha
      • Pavlova
      • Tart
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
      • Mentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
      • Burkolók
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog
  • AJÁNDÉK
  • OLVASS EL!

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Linzer
Blog

Linzer

március 24, 2021október 20, 2021 2 mins

A LINZER tészta ÚJ ruhája -közkincs ❤
Ha te sem érsz rá mindig bűbájos desszerteket készíteni, sőt, olykor egy sima linzer is komoly logisztikát igényel, akkor ezt imádni fogod!

Ez egy pite tészta, ami linzerként is tökéletesen működik. Omlós, vajas tészta.

Készíthetünk pitét belőle, de kekszként is tökéletes.

Most a már pár napja megosztott alaptészta receptem keksz formában.

Szükséged lesz szív kiszúróra, 8-10 cm-es mini szív kiszúró, 1-2 cm-es.

Kb 6-10 db kekszhez

105 g liszt
10 g kakaópor -Holland-
csipet só
32 g porcukor
63 g vaj
40 g tojássárgája
1 tk. hidegvíz

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral.
A lisztet, kakaóport, sót, porcukrot keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el.
Adjuk hozzá a tojássárgát és vizet és dolgozzuk össze.
Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 0,3 cm vastagságra.
Szúrjuk ki a nagy szív kiszúróval. Párosan számoljunk, mert össze fogjuk ragasztani.
Tehát pl van 20 db szív alakú tésztánk, akkor 10 db közepét szúrjuk ki a kis méretű szív kiszúróval.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük készre 10-15 perc alatt.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Kenjük meg lekvárral, én barackkal kentem, de eper, áfonya, szilva, málna….. bármivel kenhetjük.

A lyukas kekszeket szórjuk meg porcukorral, majd illesszük a nagy kekszre.

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Eper sós csokoládé mousse
Next: Barackos yimyamm <3

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Tel: +3620-2826767

ÁSZF

Adatvédelmi

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 1 349 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Éves online cukrász kurzus

2.   Ostyavirág kurzus

3.   Macaron kurzus

4.  Torta kurzus

 

 

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: