Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Bejelentkezés
  • Cukrász kurzus
  • Videók
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
        • Pavlova
        • Tart
      • Sajttorta
      • Roládok
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Mentes
      • Torta
        • Burkolók
      • Molekuláris konyha
      • TRIFLE
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Klasszikusok
      • Kovászos
      • Rétes
      • Nemzetközi
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Blog
  • Add ajándékba
  • Via
  • Kapcsolat

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Puncs szelet
Blog

Puncs szelet

március 24, 2021március 24, 2021 2 mins

A PUNCS szelet <3 -receptem-közkincs- <3

Nagyon gyors, leszámítva, hogy hagyni kell állni, de maga a készítés villám 🙂

20X30-as és 30X40-es tepsik.

Tészta:
500 g liszt
200 g vaj
2 db tojás-L méretű
6 g sütőpor
150 g porcukor
4 evőkanál tej

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütés.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és osszuk 2 részre, majd az egyik felet még 2 részre. Így 2 kisebb és 1 nagyobb tésztát kapunk. A nagyobb tészta lesz a töltelék.
A tésztát nyújtsuk ki, az első lappal kezdjünk, a kisebbekkel, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Elég puha a tészta, óvatosan bánjunk vele. Tekerjük fel a sodrófára, így emelejük át a tepsibe.
Süssük meg 10-12 perc alatt. Éppen kapjon egy kis színt és kész is. Süssük meg a második vékonyabb lapot is.
Végül a nagy lap következik, én azt egy nagyobb tespiben sütöttem meg, 30X40 cm -es tepsibe tettem a nagy tésztát, és kb 20 perc alatt meg is sült.
Hűtsük ki a lapokat teljesen.

TÖLTELÉK:
420 g barack lekvár
100 g kristálycukor
70 g víz
6 g rum
100 g darált dió
pici piros ételfesték

Keverjünk össze mindent egy lábosban és forraljuk fel.
👇👇👇👇👇👇👇
Morzsoljuk el a nagy tészta lapot, de hagyjunk benne nagyobb darabkákat is.
A szirupba keverjük bele.
👇👇👇👇👇
Az első lapot tegyük a tepsibe és kenjük meg a töltelékkel.
Tegyük rá a másik lapot.
Sütőpapírral fedjük le és tegyünk rá nehezéket, én egy másik kerámia tepsit használtam. Hagyjuk legalább 1 órát így a hűtőben állni.

MÁZ:
275 g porcukor
4 ek málna gyümölcsszörp

Mindent keverjünk el.
👇👇👇👇👇
A süteményt szedjük ki a tepsiből, vágjuk le a széleit.
Öntsük le a mázzal.
Hagyjuk állni 30-40 percet és már szeletelhető is, éles, bevizesített késsel.

Related Posts:

  • Mákos kalács -mert imádjuk-
    Mákos kalács -mert imádjuk-
  • Meggyes csokis húsvéti torta
    Meggyes csokis húsvéti torta
  • Kakaós narancsos joghurtos kalács
    Kakaós narancsos joghurtos kalács
  • Csokis pite
    Csokis pite
  • Töki pompos
    Töki pompos
  • Somlói galuska újragondolva
    Somlói galuska újragondolva

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Vegán karamell szósz
Next: Csokicseppes kuglóf

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél

Please wait...

Köszönöm, hogy feliratkoztál!



ÁSZF
Adatavédelmi

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: