Eper trifle <3
Gondoltam egy merészet 🙂 Sokan tudjátok és sokan talán nem tudjátok, hogy az Ide Süss különdíjasa voltam, és így 10 részes videó sorozat volt a nyereményem.
Kicsit szomorú is lettem hirtelen, mikor nem vihettem “bármit”, mert hogy a forgatás elég pörgősre sikerült, így egy nehezebb deszert, torta már nem mehetett.
Szóval a videót itt találod. <3
Szóval ma az epres trifle receptemet hozom. Kicsit modernizálva, frissítve.
A trifle egy könnyed kis finomság. Összerakható “maradékokból” is, és lehet komolyat is készíteni, mikor a piskótát is mi készítjük.
Ma egy bolti verzió érkezik, babapiskótával készítettem.
A trifle lényege a piskóta, krém és a gyümölcs. Trifle tálban rakjuk össze, az enyémet a Tesco-ban vettem jó pár éve.
Elkészítési idő: 30-40 perc. Viszont érdemes hagyni állni, hogy összeérjenek az ízek és a piskóta felpuhulhasson.
Eszközlista:
- trifel tál
- robotgép
- gyorsforraló 3L-es
- habverő
Hozzávalók:
- 300 g mascarpone
- 300 g habtejszín 30%-os
- 150 g porcukor
- 1db citrom
- 700 g eper
- 150 g kristálycukor
- 1csom babapiskóta
- 50 g eperszörp
- 50 g víz
Elkészítés.
A mascarponét habosítsuk ki 200 g habtejszínel a porcukorral, valamint a citrom reszelt héjával és levével.
Az eper feléből lekvárt készítünk: az epret felapírtjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot. Addig főzzük, amíg az eper besűrűsödik, majd kihűtjük. Egy coulis-t készítünk. <3
A szörpöt és a vizet forraljuk fel. Nem kell besűríteni, elég csak felforralni.
A babapiskótát mártsuk meg az eperszörpös szirupban.
A trifle tálba egy sor mascarponés krémet kenünk, erre jöhet az eperlekvár, majd a babapiskóta.
Ezután ismét a mascarponés krém jön, majd a firss eprek félbe vágva, kifordtíva.
Ha az eprekkel körberaktuk a tálat, a maradékot kockázzuk fel, és szórjuk a krémre. Végül ismét jöhet a krém, a babapiskóta, az eperlekvár.
A maradék -100g- habtejszínből verjünk kemény habot és simítsuk a desszert tetejére.
Dekorálhatjuk is, én most fém sptaulával díszítettem. Középről a tál széle felé meghúztam a spatulát.
Eperlekvárral és babapiskótával díszítjük. Tálalás előtt 24 órára hűtőbe tesszük.
