Sütés nélküli eper torta
Egy olyan kis tortácskát hozok amit nagyon fogsz szeretni. Nem sütünk és elképesztően finom.
A legjobban az eper fog tetszeni, mert olyan könnyed és habos, hogy jujj 🙂
16 cm átmérőhöz.
Alap
150 g Lidl kókuszos keksz-saját márkás kék zacsis-
70 g vaj
Vajat megolvasztjuk.
A kekszet morzsává törjük. Összekeverjük és belesimítjuk a tortagyűrűbe. Mehet be a fagyóba egy tapadásmentes lapon.
Eper.
130 g friss eper
10 g vaníliás cukor
30 g víz
4 g keményítő
3 g víz
1 db zselatin lap- 200 bloom-
180 g mascarpone
30 g porcukor
80 g habtejszín 30%-os
A zselatint hidratáljuk.
Az epret felaprítjuk, a vaníliás cukorral, vízzel felforraljuk. Turmixoljuk.
A keményítőt és a vizet elkeverjük.. Hozzáadjuk a forró eperhez és felforraljuk.
A kinyomkodott zselatint is hozzáadjuk, elkeverjük.Lehűtjük!
A mascarponét, porcukrot és habtejszínt elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt eper alapot. Kihabosítjuk.
Betöltjük a kekszes alapba, megkocogtatjuk, hogy elterüljön. Fagyóba 2-3 óra. Ha kifagyott, toljuk meg alulról a tortát, ha nem enged fújjuk meg hajszárítóval a formát.
Dekor.
140 g habtejszín
100 g friss eper
A habtejszínből verjünk kemény habot.
Az epreket -szárastól- felezzük meg. A kész tortára nyomjunk a tejszínhabból -2D dekorcsövet használtam- halmokat, és díszítsük meg a friss eperrel.
Brutálisan finom.



