Rikottás almás
Ez az a “süti” amit mindenki imádni fog, vagy azért mert őrület gyorsan készen van, vagy azért mert nagyon ízlik neki. Nálam mindkettő játszik, mert irtó gyorsan kész van az előkészületet, leszámítva az alma pucolását :D, és irtó finom is.
Igazi nasi, a maga egyszerűségében maga a tökély.
A rikotta lágy, könnyed íze alig tesz hozzá az ízéhez, viszont az állagához sokat.
Az alma, na ezt jól válasszuk, mert a savanykás almák illenek ide igazán.
Elkészítési idő: 1-2 óra- a sütés miatt
Eszközlista:
- 20 cm-es kerek levehető aljú forma
- robotgép
Hozzávalók:
- 63 g tojás
- 250 g rikotta -simán mehet túróval is-
- 80 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 66 g olaj
- 6 g sütőpor
- 2 g fahéj
- 5 g citromhéj-reszelve-
- 1-2 db alma -golden, idared, akár vegyesen is-
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, az alma kivételével.
Töltsük a formaelválasztóval kifújt formába.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, magházát vegyük ki és vékony szeletekre vágjuk.
Szépen tűzdeljük meg a tésztát velük. nyomjuk bele a szeleteket.
Süssük készre 30-35 perc alatt.
Porcukorral szórjuk meg és faljuk be. <3
TIPPEM
A rikotta bátran helyettesíthető túróval, de akkor azt törjük át, mert rögösen nem lesz az igazi.



You must log in to post a comment.