Epres “mineknevezzelek”
Ez egy igazi vasárnapi süti! Semmi extra karika, csak habosít, kever, simít, szór és megsüt. Na jó van egy extra karika, az eper szósz, de az is “hidegen” készül, mert vasárnap nem érünk rá extrázni.
Szóval egy bolyhos erősen citromos piskótán rengeteg friss eper és ha szeretnénk…. ÉS IGEN SZERETNÉNK!!!! Akkor egy kis epres máz.
Őrületes és gyorsan készen is van. Vigyázz, mert ha fotózni akarsz, akkor dugd el, különben elfogy mielőtt kattintanáll 😀
Elkészítési idő: 1-2 óra
Eszközlista:
- 20X30 cm-es kapcsos forma
- robotgép
Hozzávalók:
- 228 g vaj
- 124 g porcukor
- 60 g citromlé
- 10 g citromhéj-reszelve-
- 63 g tojás
- 306 g liszt
- 2 g sütőpor
- csipet só
- 2 g fahéj -őrölt-
- 250 g friss eper -felkockázva-
Glaze:
- 110 g porcukor
- 10 g eper püré -házi, majd írom a reciben-
- 3 g citromlé
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 176 fokora, alsó-felső állásban.
A vajat, porcukort, citrom levét és héját habosítsuk ki.
A tojást adjuk hozzá és vetessük fel az alappal. Robotgéppel, alacsony fokozaton mehet.
A lisztet, sütőport, sót és fahéjat szitáljuk össze.
A szárazanyagokat -liszt, sütőpor, fahéj, só- adagoljuk három részletben a tésztához és keverjük át mindegyik adaggal.
A formába töltsük bele. Nem, nem kell kikenni, hiszen elég vajas a tészta.
Az epret simítsuk a tésztára és nyomkodjuk bele a tenyerünkkel.
Toljuk a sütőbe 35-45 perc, sütő függő, figyeld a tésztát. Egyrészt illatozik és szép színt is kap.
Glaze.
30 g epret kockázzunk fel, törjük meg villával, adjuk hozzá a citromlevet és szitán törjük át.
A porcukorhoz keverjük az eper pürét.
Ha nagyon híg, akkor még egy pici porcukor mehet bele.
Ha kisült a süti, hűtsük le teljesen, szeleteljük és kenjük meg a glaze-el.
BRUTÁLISSS! 😀





You must log in to post a comment.