Csoki fagyi
Egy izgalmas csokoládé jégkrémet hozok ma.
Szifonos kakaós piskóta is emeli a színvonalát, és a csokoládé lapok is szuper látványt létesítenek.
A jégkrém egy hihetetelen egyszerű mousse.
VIDEÓ!!!!!! Videót az INSTA fiókomban találsz.
https://www.instagram.com/tortaiskola/
Eszközlista:
- magnum forma pálcikákkal -ÉCSY KFT
- ISI szifon 250 ml
- 3 db papír pohár
- acetate fólia
- fém saptula
- hőmérő
Elkészítési idő: 3-5 óra
Csokoládés fagyi:
160 g étcsokoládé min 50%-os
40 g (1) habtejszín 30%-os
160 g (2) habtejszín 30%-os
Mikrós piskóta:
62 g tojás
25 g sárgája
20 g porcukor
5 g liszt
5 g kakaópor
6 g olaj
Csoki dekor:
100 g étcsokoládé
Csoki kabát:
400 g étcsokoládé
10 g kakaóvaj
Csoki fagyi
A csokoládét és (1) habtejszínt mikróban melegítsük össze, 2-3 X 30 mp, 800W-on. Keverjük krémesre.
A (2) tejszínből verjünk taknoys habot. Kettő részletben forgassuk bele a csokoládé alapba.
Töltsük habzsákba.
Töltsük meg a fagyis szilikon formát. -ÉCSY KFT-
Hagyjunk meg egy keveset a dekorációhoz, ezt töltsük habzsákba és tegyük hűtőbe.
Tegyük fagyasztóba a jégkrémet 3-4 órára.
Mikrós piskóta
Minden hozzávalót robotgéppel dolgozzunk össze. Töltsük ISI, 250 ml-es szifonba, csavarjunk bele 1 db patront, alaposan rázzuk fel.
Töltsük alul kilyuggatott papír poharakba. Mikróban 30 mp, 800W-on süssük meg.
Csoki lap
A csokoládét temperáljuk. Kenjük fel acetate fóliára és simítsuk. Vegyünk ki a fagyóból egy hideg lapot, ezen folytassuk, így gyorsabban dermed.
ha elvesztette a fényét, vágjuk méretre éles késsel és hagyjuk teljesen megdermedni a csokit.
Csoki kabát -ez a mennyiség 4-5 db jégkrém mártásához elég
A csokoládét és a kakaóvajat melegítsük össze, majd hűtsük vissza 32 fokosra.
A kifagyott jégkrémet mártsuk meg, csepegtessük le. Tegyük tálalóra. A meghagyott mousse-ból nyomjunk pici pöttyöket a jégkrémre, erre ültessük a csokoládé lapot. ismét egy csepp csoki mousse, arra pedig a szifonos piskótát ültessük.


You must log in to post a comment.