Sárgabarackos, zsályás, pisztáciás molleaux
Egy nagyon gyors és nagyon finom nasit hozok ma. Ehészséges, mert teljes kiőrlésű lisztet és barna cukrot használunk, azt is mértékkel.
Mondjuk a végén megszórjuk porcukorral :D, de ez elhagyható, a fotózás miatt kapott porcukor szórást.
Friss, üde, savas és nem túl édes sütemény, ami igen gyorsan el is készül.
A sütési idő hosszabb mint a készítési idő. 🙂
VIDEÓ az INSTA sztoriban, állandó sztoriban is, és a Fb-on is elérhető a videók között.
15 cm-es tortagyűrűhöz
Robotgép, kutter és egy gyorsforraló kell csak
HV:
- 75 g vaj
- 70 g barna cukor
- 90 g tojás -egész, 2 db M méret-
- 37 g pisztácia
- 2 db nagyobb zsálya levél -friss-
- 69 g teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 g sütőpor
- 180-230 g sárgabarack
Barack lekvár:
- 150 g sárgabarack
- 40 g barna cukor
- csipet citromsav
- 2 db zsálya levél- nagyobb-
Elkészítés.
150 fokra légkeverésre előmelegítjük a sütőt.
A vajat a cukorral habosítsuk ki.
A tojásokat egyesével adjuk hozzá és habosítsuk ki mindkettővel.
A pisztáciát és zsályát kutterban -aprító- aprítsuk fel, de ne porrá.Adjuk az alaphoz., keverjük át. Végig a robotgéppel dolgozunk
A lisztet és a sütőport szitáljuk össze és adjuk az alaphoz, keverjük át, robotgéppel.
Sütőpapírral bélelt tepsire állítsuk a tortagyűrűt, tegyük bele a tésztát, simítsuk el.
Az érett sárgabarckokat felezzük el és “pofával ” lefelé nyomjuk a tésztába. Körbe rakjuk, nem túl szorosan és középre is tegyünk egyet.
Tegyük sütőbe 45 perc sütés. Kapcsoljuk le a sütőt. Hagyjuk bent a sütőben 20 percet, résnyire nyitott ajtóval. Hűtsük le teljesen.
Vágjuk ki a gyűrűből éles késsel a tésztát.
Közben készítsük el a zsályás barack lekvárt is.
Mindent főzzünk fel,, főzzük amíg a barack elmálik.
A zsályát vegyük ki.
Botmixerrel pürésítsük és tegyük vissza alacsony hőfokon 20 percre főni.
Ezzel kenjük le a teljesen kihűlt sütit. Szórjuk meg pisztáciával, dekoráljuk barack szeletkékkel és nyeeeee szórjuk meg bakki porcukorral mert így szép
Vágjunk egy formás szeletet és tálaljuk mellé a barack lekvárt.
*ha mellé is szeretnénk istenes mennyiségű lekvárt, akkor dupla adagot készítsünk <3



You must log in to post a comment.