Kávé, maracuja, fehér csokoládé
Nemrég indítottam a facen egy “ kutatást” ahol nagyon aktívak voltatok. KöszönömA kérdésem, kérésem az volt, hogy mondjatok ízeket, 3-5 alapanyagot, amiből majd készítek nektek desszertet. Rengeteg izgalmas íz érkezett.
Ma a fehér csoki- kávé- maracuja került fel a “ mit készítsek” porondjára.
Nem sütünk!!!! <3
Kávés babapiskóta morzsán csücsül a maracujás fehér csokoládés ganache, ezen egy izgalmas maracuja zselé, majd a fehér csokoládés kávé mousse zárja a sort.
A dekorációban most kicsit dolgozunk is <3 Kávés és maracujás habok.
VIDEÓ a FB, INSTA és YOTUBE csatikon.
Eszközlista:
Kutter
Botmixer
15 és 12 cm-es tortagyűrű
Habverő
Tapadásmentes lap
Tuorbillon szilikon-kicsi-
1,5 cm korong szilikon
1,5 cm kör dekorcső
Habzsák
Elkészítési idő: 5-8 óra
Hv.:
Morzsa:
100 g babapiskóta
50 g vaj
10 g erős kávé
Maracuja ganache:
100 g fehér csokoládé
20 g (1) habtejszín 30%-os
15 g maracuja püré- Lidl-
10 g (2) habtejszín 30%-os
Maracuja zselé:
100 g maracuja püré
50 g porcukor
2 db zselatin lap -Aldi-
Kávé mousse:
300 g mascarpone
100 g habtejszín 30%-os
40 g porcukor
80 g fehér csokoládé
15 g erős kávé
Kávé és maracuja hab: ez több mennyiség*
132 g mascarpone
70 g habtejszín 30%-os
30 g porcukor
25 g maracuja püré -Lidl-
20 g erős kávé
20 g fehér csokoládé
Elkészítés:
Morzsa.
A babapiskótát kutterban aprítsuk morzsásra.
A vajat melegítsük meg mikróban, 30 mp, 800W-on. Adjuk a morzsához a kávéval. Keverjük el.
Tegyük a 15 cm-es tortagyűrűt a tapadásmentes lapra, tegyük bele a morzsát. Simítsuk és nyomkodjuk le. Tegyük fagyóba.
Maracuja ganache.
A fehér csokit és (1) habtejszínt melegítsük meg mikróban, 2×30 mp, 800W-on. Keverjük krémesre. Adjuk hozzá a maracuja pürét, keverjük el. Adjuk hozzá a (2) habtejszínt és botmixerrel emulgáljuk. Töltsük a morzsára. Tegyük fagyóba 1-2 órára.
Maracuja zselé.
A zselatint hidratáljuk.
A maracuja pürét és porcukrot mikróban melegítsük meg, 2×30 mp, 800W-on, keverjük el. Adjuk hozzá a zselatint. Én egy 16-os kerek szilikonba állítottam a 12 cm-es tortagyűrűt, öntsük bele a zselét és tegyük fagyóba 2-3 órára.
Kávé mousse.
A mascarponét, habtejszínt, porcukrot habosítsuk ki.
A fehér csokit mikróban, 2×30 mp, 800W-on melegítsük meg, keverjük krémesre. Adjuk hozzá a kávét, keverjük el. Adjuk az alaphoz, forgassuk bele.
Összeállítás.
A zselét vegyük ki a formàból. Vágjuk ki a gyűrűből. Óvatosan emeljük a torta közepére. Igazgassuk meg.
Öntsük rá a mousse felét, erőteljesen csapkodjuk a pulthoz. A maradék mousse-t öntsük rá. Tegyük fagyóba 3-4 órára.
Dekor.
A mascarponét, habtejszínt, porcukrot habosítsuk ki. Osszuk ketté.
Az egyikbe a maracuja pürét dolgozzuk bele.
A másik félbe tegyük a kávét. Olvasszuk meg a fehér csokit mikróban, 2×30 mp, 800W-on, keverjük krémesre. Adjuk a kávés alaphoz, keverjük el.
A kávés megy a tourbillon formába. Csapkodjuk meg töltés után alaposan.
A maracujásból csak egy részét töltjük be, 6-8 db mélyedést töltsünk. A maradék habot töltsük habzsákba, 1,5 cm-es kör dekorcsővel. A szilikonok mennek a fagyóba 1 órára. A habzsákos habot tegyük hűtőbe.
Dekor.
A kifagyott tortát vegyük ki a formából. Tegyük tálalóra. Díszítsük a spirálokkal és korongokkal. A habzsákból nyomjunk halmokat, vegyes méretben. Pár nagyobb halom tetejét húzzuk meg vizes kanállal. Ezekbe a mélyedésekbe tegyünk maracuja pürét. Mézvirággal díszítsük.
Ha ettől többet is tanulnál, gyere:
https://tortaiskola.hu/online-francia-cukrasz-tanfolyam/





You must log in to post a comment.