Maracujás barackos sajttorta
VIDEÓ a FB, INSTA és YOTUBE csatikon.
Keksz alap:
180 g kókuszos kesz -LIDL saját terméke-
90 g vaj
Maracuja , barack curd:
100 g maracuja püré
100 g sárgabarack püré
120 g kristálycukor
csipet só
2 db L méretű egész tojás
2 db L méretű tojássárgája -fehérjét később használjuk-
120 g vaj
2 db zselatin lap -Aldis-
Maracuja barack sajttorta:
250 g mascarpone -ALDIS-
200 g tejföl
100 g porcukor
150 g maracuja püré
100 g sárgabarck püré
12 g citromlé
100 g (1) habtejszín 30%-os
20 g friss gyömbér -reszelve-
2 db zselatin lap -Aldis-
212 g (2) habtejszín 30%-os
Habcsók:
2 db tojásfehérje -a curd-ből kimaradó-
100 g porcukor
csipet borkősav
Elkészítés.
Keksz.
Aprítóban daráljuk le a kekszet.
A vajat mikróban, 30 mp, 800W, olvasszuk fel.
keverjük össze.
Tapadásmentes lapra tegyünk acetate fóliát, erre állítsuk a 20 cm-es tortagyűrűt. Béleljük ki acetate fóliával minimum 3 cm-el magasabban mint a gyűrű.
A kekszet simítsuk bele. Tegyük fagyóba.
Maracuja barack curd.
A zselatint hidratáljuk.
A vaj kivételével mindent tegyünk gyorsforralóba és forraljuk fel, folyamatosan keverve. Majd közepes hőfokon, szintén folyamatosan keverve főzzük 80 fokosra.
Adjuk hozzá a vajat, keverjük el.
Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el.
Mérjünk ki 250 g mennyiséget, tegyük félre a sajttortánál fogjuk használni.
A maradékot osszuk kettő részre és az egyiket öntsük is rá a kekszre. Tegyük fagyóba 30-40 percre.
Sajttorta.
A zselatint hidratáljuk.
A mascarpónét, tejfölt, porcukrot, maracuja és sárgabarck pürét, citromlevet és (1) habtejszínt keverjük át, majd habosítsuk 2-3 percet.
A langyos curd-be keverjük a zselatint, adjuk az alaphoz a gyömbérrel eggyütt. Keverjük át, 1-2 perc. A (2) habtejszínből verjünk habot és kettő részletben forgassuk az alapba.
Halmozzuk kidermedt alapra és tegyük fagyóba 3-4 órára.
Ha kidermedt a teteje akkor öntsük rá a maradék curd-öt, és vissza a fagyóba 2-3 órára.
Habcsók.
A tojásfehérjét, porcukrot és borkősavat habosítsuk ki de csak annyira, hogy laza de tartással bíró habot kapjunk.
Halmozzuk a kifagyott torta tetejére, simítsuk el.
Cukrászfáklyával pörköljük meg.
Ha ettől többet is tanulnál, gyere:
https://tortaiskola.hu/online-francia-cukrasz-tanfolyam/



You must log in to post a comment.