Mogyorós, meggyes, csokoládés torta
Izgalmas, ínycsiklandó és nagyon gyorsan elkészíthető. <3
Kakaós, mogyorós piskóta alapon csücsül a meggy kence, ezen egy fincsi csokoládé krém, középen egy csokoládés piksótás réteg, olyan mint a puncs szelet <3. A burkolat pedig masacrponés burkoló.
VIDEÓ a FB, INSTA és YOTUBE csatikon.
Eszközlista:
kutter-aprító-
állítható tortagyűrű
acetate fólia
spatula
simító
robotgép
habzsákok
16 mm-es csillag dekorcső
Elkészítési idő: 4-6 óra
HV:
Piskóta:
50 g mogyoró
6 db tojás -L méretű_
100 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
182 g liszt
10 g sütőpor
csipet só
30 g kakaópor
90 g vaj
Meggy kence:
80 g mirelit meggy
100 g víz
2 g fahéj -őrölt-
2 g szegfűszeg -őrölt-
50 g kristálycukor
11 g rum -ha gyerkők is eszik akkor aroma-
Csoki krém:
350 g étcsokoládé
250 g habtejszín 30%-os
40 g kristálycukor
8 g rum -ha gyerkők is eszik akkor aroma-
70 g vaj
Burkoló:
250 g vaj
250 g mascarpone
70 g porcukor
pici rózsaszín ételfesték
Elkészítés.
A mogyorót pirítsuk meg. Dörzsöljük le a héját és ismét pirítsuk meg , amíg illatozik. Kutterban daráljuk morzsásra.
A tojásfehérjéket a kristálycukor felével verjük habbá.
A sárgájákat a maradék kristálycukorral és vcaníliás cukorral fehéredésig verjük.
A fehérjehab felét forgassuk a sárgájás alapba.
A lisztet,sütőport, sót és kakaóport szitáljuk össze. Adjuk hozzá a mogyorót, keverjük át.
A felét forgassuk a tojásos alapba, majd a maradékot is adjuk hozzá. Forgassuk össze.
Végül a maradék tojásfehérjehabot is forgassuk bele.
A tésztából 3 ek mennyiséget vegyünk ki és adjuk az olvasztott vajhoz, keverjük el. Adjuk a tésztához, forgassuk össze.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső állásban.
Sütőpapírral bélelt tepsire állítsuk a 2 db 16 cm-re behúzott tortagyűrűt. A masszát töltsük bele.
40-45 perc alatt süssük készre.
Hűtsük le.

Meggy.
A rum kivételével minden hozzávalót forraljunk fel, főzzük szét a meggyet. Adjuk hozzá a rumot, keverjük át.
Csoki krém.
A vaj kivételéverl minden hozzávalót melegítsünk össze mikróban, 4X30 mp, 800W-on. Keverjük krémesre. A cukornak fel kell oldódnia. ha szükséges melegítsünk rá.
Tegyük át habüstbe és tegyük hűtőbe 1 órára.
Habosítsuk ki.
A vajat apránként adagoljuk, habosítsuk át ezzel is.
Morzsa.
A piskóták tetejét vágjuk le. A meggyet -kencét- szűrjük le, a folyadékot osszuk ketté.
Az egyik felet öntsük a meggyre. Törjük morzsává a piskótát.. Adjunk hozzá 110 g habtejszínt, a meggyes levet és 8 g rumot vagy aromát. Keverjük át.
Összeállítás.
A tortagyűrűt állítsuk 16 cm-re. Béleljük ki acetate fóliával 14 cm magasan.
Piskóta, kence és krém.
Újabb piskóta, krém, a meggyes morzsa, ezt simítsuk el és krémmel zárjuk.
Piskóta, kence, krém.
Az utolsó piskótát kenjük meg a kencével, zárjuk le a tortát. kenjük meg a maradék kencével és a maradék krémmel.
Tegyük fagyóba 2-3 órára.
Burkoló.
Mindent habosítsunk ki.
A tortáról vegyük le a gyűrűt és az acetate fóliát.
Burkoljuk le a tortát, simítsuk le. Tegyük fagyóba 10 percre.
Javítsuk a hibákat és burkoljuk le a tetejét is. Tegyük fagyóba 20 percre.
Csorgatás.
100 g étcsokoládét 5 g olajjal melegítsünk össze, keverjük krémesre. Töltsük habzsákba.
csorgassuk körbe a kifagyott tortát.
A maradék burkolót töltsük habzsákba a dekorcsővel, dekoráljuk a tortát.
Ha ettől többet is tanulnál, gyere:
https://tortaiskola.hu/online-francia-cukrasz-tanfolyam/



You must log in to post a comment.