Ribizlis quark torta
Mákos keksz alapon csücsül a ribizli zselé, amin vaníliás quark mousse foglal helyet. A quark helyettesíthető mascarponéval, bátran.
Nagyon finom, üde, savas torta.
VIDEÓ a FB, INSTA és YOTUBE csatikon.
Mákos ribizlis quark torta
Eszközlista:
Kutter- aprító-
Botmixer
Szita
Műanyag lap
Acatate fólia
20 cm-es tortagyűrű
16 cm-es kerek szilikon mousse forma
Habverő
Habzsák
1,6 cm-es nyitott csillag dekorcső
Elkészítési idő: 6-8 óra a fagyasztások miatt
Keksz:
180 g keksz
40 g darált mák-cukrozatlan-
100 g vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
Ribizli zselé:
230 g ribizli
50 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
63 g víz
4 db zselatin lap – Aldis-
Vaníliás quark:
500 g vaníliás quark – Aldis-
145 g tejföl
40 g habtejszín 30%-os
5 db zselatin lap – Aldis-
Fehér csokoládé :
100 g fehér csokoládé
50 g tejföl
1/2 citrom leve
Mascarpone chantilly:
250 g mascarpone -Lidl-
100 g habtejszín 30 %-os
40 g porcukor
Elkészítés.
A kekszet, mákot tegyük a kutterba, daráljuk morzsává. A vajat melegítsük meg mikróban, adjuk a kekszhez, keverjük át. Adjuk hozzá a citromhéjat és levet, keverjük át.
A műanyag lapra fektessünk acatate fóliát, állítsuk ra a 20 cm-es tortagyűrűt, azt béleljük ki acatate fóliával.
A kekszet simítsuk bele. Tegyük fagyóba 20-30 percre.
Ribizli zselé.
A zselatint hidratáljuk.
A ribizlit, cukrokat forraljuk fel, adjuk hozzá a vizet és főzzük 3 percet. Turmixoljuk le, majd szűrjük át a szitán.
Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el. Osszuk kettő részre. Az egyiket öntsuk a kekszre, a másikat a 16 cm-es kerek szilikonba.
Tegyük fagyóba 2-3 órára.
Vaníliás quark.
A zselatint hidratáljuk.
A quarkor, tejfölt habosítsuk át. A habtejszínt mikróban, 30 mp, 800W-on melegítsük meg. Adjuk hozzáva zselatint, keverjük el. Adjuk az alaphoz és keverjük át.
A felét halmozzuk a tortára. Nyomjuk bele a ribizli zselé korongot, fedjük le a maradék alappal. Kocogtassuk a pulthoz a műanyag lapot.
Tegyük fagyóba 6-8 órára.
Fehér csoki.
A csokit olvasszuk meg mikróban. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük el. Adjuk hozzá a citromlevet, keverjük el.
Öntsük a kifagyott torta tetejére. Gyorsan dolgozzunk a terítéssel, mert a hideg hatására gyorsan köt a csoki. Tegyük vissza a fagyóba a dekorig.
Mascarpone chantilly.
Minden hozzávalót habosítsunk ki. Töltsük habzsákba a dekorcsővel.
A tortát vegyük ki a gyűrűből, szedjük le a fóliát.
Dekoráljuk körbe a tortát. Középre halmozzunk friss ribizlit.
Szórjuk meg mákkal. És ha van sütőcukorral.
Ha elkészíted dobj egy ❤️ kommentben. Küldd el majd a fotót a tortaiskola@gmail.com címre.
Ha ettől többet is tanulnál, gyere:
https://tortaiskola.hu/online-francia-cukrasz-tanfolyam/



You must log in to post a comment.