Nagyon gyors mézi recept, puha és nagyon finom
A lehető leggyorsabb mézi recept amit valaha készítettem, és jó hírem van, puha is marad!
A legunalmasabb része a 20 perc pihenő a hűtőben, de ezen kívül elképesztően gyorsan kész van. Még a díszítése is gyerekjáték, lapos marad nem folyik szét és nem kell olvasztani, melegíteni… csak szimplán keverni.
Próbáld ki te is és a kedvenced lesz!
Eszközlista:
- robotgép
- kiszúrók
- habzsák
- 2-es kör dekorcső
Elkészítési idő: 1-2 óra
HV:
keksz:
- 300 g liszt-LIDL teljes kiőrlésű liszt -a nyújtáshoz is kell majd
- 10 g sütőpor
- 100 g méz -akácot használtam
- 10 g mézi fűszerkeverék
- 100 g vaj
- 120 g tojás
Máz:
- 25 g tojásfehérje
- 3 g keményítő
- 1 g ecet -citrom-
- porcukor -amíg a massza összeáll-
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra alsó-felső állásban.
A lisztet a sütőporral és a mézi fűszerkeverékkel keverjük el. A vajat morzsoljuk bele, és morzsoljuk el a lisztes alappal.
Mehet bele a méz és a tojások. Kissé ragacsos tésztát kapunk, gyúrjuk gombóccá és mehet a hűtőbe 20 percre pihenni.
A liszt mennyisége hozzávetőleges, mivel a tojások mérete sem egyforma, így ha szükségét érzed kevés lisztet adhatsz még hozzá, de tartsd meg a ragacsos állagát a tésztádnak.
A 20 perc pihenő után lisztezzük meg a pultot természetesen ugyanezzel a liszttel amivel a tésztát készítettük.
Nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra a tésztát és szúrjuk ki a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük át és és irány a sütő 5-7 perc.



Mézi máz.
A fehérjét kezdjük el habosítani 30 g porcukorral.
*nagyon fontos, hogy púder finomságú porcukrot hazsnáljunk, a koronás porcukor ilyen.
Mikor már habosodik adjuk hozzá a keményítőt és az ecetet.
Közepes fokozaton keverjük és adagoljuk a porcukrot.
Sűrű, lassan csorgó mázat kell kapnunk.
*ha túl sűrű vízzel korrigálható, ha túl híg akkor porcukorral javíthatjuk
Töltsük habzsákba 2-es kör dekorcsővel.
Dekoráljuk a kekszeket.





You must log in to post a comment.