Gesztenyés keksz
Kezdhetném azzal is, hogy mit kezdjeünk a megmaradt gesztenyepürékkel….:D De nem kezdem, mert bár jó ötlet, ha unjátok a gesztenyepürét a tejszínhabbal, vagy egyszerűen kifogytál a gesztenyés ötletekből, akkor itt egy szuper gesztenyés keksz.
Puha, igazi karácsoniy hangulatú keksz.
És még egy szuper jó hír, GM! Rizsliszttel készítjük, így a mentes részlegnek is kedveskedtem.
Eszközlista:
- robotgép
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 250 g gesztenyepüré -ez az édes változat-
- 125 g rizsliszt
- 120 g vaj
- 1 db tojássárgája -L méret-
- 3 g sütőpor
- 60 g porcukor
- 6 g keményítő
- 2 g fahéj -őrölt-
- 6 g rum -esetleg aroma-
- 4 g reszelt narancshéj
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső állásban.
És most jön a legjobb hír.
Először induljunk neki robotgéppel, mikor már morzsás akkor a kezünkkel gyúrjuk be a tésztát.
Ha ragad akkor kicsi liszt ha túl száraz akkor egy kis tej. A liszttől függ, hogy milyen állagot kapsz.
Formázzunk gombócokat, falatnyit, mert kicsit meg fognak nőni. Még a tenyerünk között kissé lapítsuk el.
Pakoljuk sütőpapírral bélelt tepsire és irány a sütő, 15 -17 perc.
Éppen csak színt kapjon.
Még forrón hempergessük meg fahéjas porcukorban.




You must log in to post a comment.