Almás nyimmer
Egy olyan sütit hozok nektek amit imádni fogtok.
Egyrészt mert irtó gyorsan készen van, nem viccelek, tényleg gyors. Másrészt pedig a gyümölcs, jelen esetben az alma bátran cserélhető másra. Szilva, barack, málna…..
Puha, szaftos , könnyed piskóta, dió és alma, isteni. Persze a szokásos fűszerek a citromhéj és a fahéj nem maradhat el ha almáról és dióról beszélünk.
Az egész tepsi kb 30-40 perc alatt kész és brutálisan finom.
Eszközlista:
- tepsi vagy állítható keret 30X35 cm
- robotgép
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 5 db L méretű tojás
- 20 g vaníliás cukor
- 250 g kristálycukor
- 250 g vaj -olvasztva-
- 350 g liszt
- csipet só
- 6 g sütőpor
- 100 g darált dió
- 5 g citromhéj
- 5 g fahéj -őrölt-
- 1200 g alma -héjastól- érdemes savanyú almát választani
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tojásokat habosítsuk ki a cukrokkal.
A vajat adjuk hozzá és robotgéppel keverjük bele.
A lisztet, sót, sütőport, diót, citromhéjat, fahéjat keverjük össze. Adjuk az alaphoz, és robotgéppel dolgozzuk bele.
Az almát hámozzuk, magházát vegyük ki és szeleteljük vékonyra.
Forgassuk bele a masszába.
Én keretben sütöttem. A rácsra fektessük sütőpapírt, állítsuk rá a keretet és töltsük bele a sütit.
Irány a sütő 30 perc. Figyeld, mert az én sütőmben ennyi volt, de lényeg az illat és a szín, szép pirultnak kell lennie.
Ha kihűlt, szeleteljük -inkább kockázzuk- és porcukorral szórjuk meg.
Én ma vanílis sodót is főzök hozzá.


You must log in to post a comment.