Liszt és tejmentes csokitorta
Az a bizonyis netes reci.
Ma a gm csopiból feldobta Évi bejegyzését a face, és morcosan taglalta, hogy mennyire jó lett volna haaaa…Egy netes recit próbált ki, egy lisztnélküli csoki torta lett volna. Lapos lett, fura lett… ő is érezte, hogy nem ok, növelte ő is a csokit csak nem eléggé. Engem viszont felcsigázott a cucc, szóval elnyargaltam az oldalra, csekkoltam a videót és gondolkodni kezdtem. Mert a reci első ránézésre sem ok. Rosszak a mennyiségek és hiányos a készítési folyamat. Egy ultra finom, habos, könnyed desszert lett. , de erősen módosítva az alapot.
Eszközlista:
- 20 cm-es tortaforma- kapcsos
- robotgép
- tepsi
20 cm-es formához
Kb 1 óra a készítés.
Hozzávalók:
- 8 db L méretű tojás
- 150 g kristálycukor
- Csipet só
- 225 g vaj – margarinnal is működik-
- 200 g 70%-os étcsokoládé
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra, légkeverésre.
A csokit, vajat mikróban melegítsük össze, 30 mp-es etapokban 4-5 alkalom. Keverjük selymesre. * én margarinnal készítettem, mert a vaj elfogyott.Szóval gm és tejmentes is.
A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig habosítsuk.
A vajas csokit csorgassuk az alaphoz, robotgéppel dolgoztam végig, lassú fokozaton. Kb 1-2 percig robotgéppel habosítottam, alacsony fokozaton.
A forma alá alufólia, tekerjük szorosan be a forma alját, hogy ne juthasson be a víz. Kb 3 cm magasan. Tegyük a tepsire. Töltsük bele a masszát a formába. Mehet a sütőbe, öntsünk a nagy tepsibe 2-3 l forró vizet.
Nálam 45 perc volt a sütési idő. Ha kész, akkor kisse recegős állaga van, így már jó. Öntsük le a vizet a tepsiből, és hagyjuk a zárt sütőben kihűlni.
Tilos melegen felvágni, deformálódhat. Reci forrása: sweetgiude -módosítva
Elképesztően finom torta, aznap kissé habos állagú, másnapra azonban -hűtőben tartva- olyan állaga lesz mint a brownie-ak. Nagyon izgi.
Én narancsos vanília krémmel toltam.


You must log in to post a comment.