Ricottás maracujás torta húsvétra
Tudtam, hogy valami kimaradt. 😀 Leírást nem írtam.
Na de most.
Szóval egy gyors, könnyen készíthető maracujás ricottás torta receptjét adom nektek Húsvétra ajándékba. nagyon finom, friss, üde torta, és nagyon könnyű készíteni. Olyan mint a klasszisk sajtotrta, csak ez nem mascarponéból hanem ricottából készül.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek <3
Eszközlista:
- 20 cm-es kerek csatos tortaforma
- robotgép
- gyorsforraló 3L-es
- habverő
- üvegtál
Elkészítési idő: 3-6 óra -a hűtés miatt
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
- 60 g tojás -1 db L méret-
- 32 g kristálycukor
- 28 g tönkölyliszt -sima liszttel is mehet-
- 3 g kakaópor
- 1,5 g sütőpor
- csipet só
Maracujás ricotta krém:
- 500 g ricotta -ALDI-
- 80 g tejföl
- 80 g kristálycukor
- 180 g tojás – 3 db L méret-
- csipet só
- 6 g reszelt citromhéj
- 50 g maracuja püré -gyümölcslé is lehet- LIDL-
Maracuja zselé:
- 150 g maracuja püré -gyümölcslé is lehet- LIDL-
- 60 g kristálycukor
- 1/2 rúd vanília magavai
- 2 db zselatin lap -ALDIS-
Elkészítés.
Kakaós piskóta.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, alsó-felső állásban.
A tojás sárgáját verjük habbá a kristálycukor felével.
A tojásfehérjét a a maradék kristálycukorral verjük habbá.
A száraz alapokat keverjük össze. Adjuk a sárgájás alaphoz, forgassuk bele habverővel. Ragacsos, sűrű massza lesz.
A fehérjehab felét forgassuk bele, mehet durván, nem baj megtörik a hab.
A második fehérjehabot azonban óvatosan, nagy, íves mozdulatokkal forgassuk bele.
A csatos formát fújjuk ki formaelválasztóval, vagy kenjük ki olvasztott vajjal.
Töltsük a csatos formába a masszát.
Süssük készre 12-15 perc alatt.
Hűtsük le.
Maracuja krém.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
Az összes hozzávalót keverjük el habverővel.
Ha gyümölcslét használunk, akkor a cukor mennyiségét csökkentsük, vagy hagyjuk is el, kóstolj.
A masszát öntsük a piskótára -én még kb 30 g mennyiségű maracuja pürét rá is csepegtettem -még “nyersen” és villa segítségével belekevertem a masszába.- és irány a sütő 50-60 percre. Nálam 52 perc volt.
Hagyjuk teljesne kihűlni. Ezt gyorsíthatjuk ha hideg helyre vagy hűtőbe tesszük, de a hűtőbe nem szabad forrón betenni, tehát legealább langyosra hűtsük, mielőtt hűtőbe tennénk.
*ha kireped, nem gond, az enyém is kidurrant 😀 akkor még melegen egy fém spatulával igagazssuk meg a tetejét, mivel krémes még melegen a torta, így könnyedén simítható.
Maracuja zselé.
A zselatint hidratáljuk.
A maracuja pürét, cukrot, vaníliát forraljuk fel.
Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el és hűtsük langyosra, de még legyen folyékony.
Dekor.
A teljesen kihűlt tortát vágjuk körbe éles késsel oldalt, és vegyük le a formát. Vágjunk alá éles késsel és vegyük le a tortaforma alját is.
Csúsztassuk át tálalóra.
Öntsük le a maracuja zselével. Hagyjuk dermedni, tegyük hűtőbe 1 fokra 30-40 percre.
Pici porcukor szórás a szélekre és pár szem csokitojás.








You must log in to post a comment.