Málna mangó tart
A szülinapi ajándékom nektek. <3
Málna mangó tart.
Ropogós sablé vele sült mangóval és frangipane-val. Egy friss, üde mangó krém, jó sok kalamondinnal ízesítve.
Málna konfit spirál, mangó krém és rengeteg friss málna. Ettől nem is kell több egy jó desszerthez.
2 db is készült, egy a barátnőmékhez ment, a másik -ez ami a fotón is van- a tanárnéninknek. <3
A poszt alján letölthető receptkártyával. <3
Eszközlista:
- 18 cm-es tartgyűrű -Écsy
- Tourbillon 100 szilikon forma -Écsy
- silpat lap
- gyorsforraló 3L-es
- hőmérő
- habverő
- botmixer
- 1A kör dekorcső
- habzsák
Elkészítési idő: 2-3 óra
Hozzávalók: 1 db 18 cm-es tarthoz
Málna konfit:
- 150 g málna püré
- 10 g (1) kristálycukor
- pici vanília
- 2 g pektin -NH- 6 g (2) kristálycukor
Mangó kalamondin krém:
- 50 g kalamondin püré
- 30 g mangó püré
- 110 g tojás -egész
- 50 g kristálycukor
- 1 db zselatin lap -aldis-
- 70 g vaj
Sablé:
- 150 g liszt
- 33 g mandulaliszt
- 45 g porcukor
- csipet só
- 60 g vaj
- 32 g tojás
Frangipane:
- 40 g vaj
- 40 g porcukor
- 40 g mandula liszt -lidl-
- 40 g tojás -egész
- 4 g liszt
100 g mangó befőtt- szeletek- 150-200 g friss málna , 50 g friss mangó
Elkészítés.
Málna konfit.
A málna pürét, (1) kristálycukrot, vaníliát forraljuk fel.
A pektint a (2) kristálycukorral keverjük el és adjuk a forró málna alaphoz.
Forraljuk fel folyamatos keverés közben. Forraljuk 1-2 percet.
A tapadásmentes lapra tegyük a tourbillon 100 szilikont, öntsük bele a forró konfitot és tegyük fagyóba 1-2 órára, -23 fokra.
Ha kifagyott, óvatosan vegyük ki a formából.
Mangó krém.
A zselatint hidratáljuk.
A kalamondi pürét, mangó pürét, tojást, cukrot folyamatosan keverve melegítsük 86 fokosra.
Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el.
Adjuk hozzá a vajat és botmixerrel emulgáljuk 1-2 percet.
Sablé.
Minden hozzávalót dolgozzunk össze robotgéppel, ásó eszközt hazsnáljuk.
Nyújtsuk ki 2 db sütőpapír között a tésztát és tegyük hűtőbe 30-40 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
A 18 cm.es tartgyűrűvel szúrjuk ki a tésztát, tegyük silpat lapra.
Vágjuk ki a tésztából a tart szélét, hosszú csíkokat és béleljük ki a gyűrűt vele.
A felesleges felső részt vágjuk le éles késsel.
Tegyük sütőbe 12-15 perc elősütés következik.
Frangipane.
Minden hozzávalót keverjünk össze.
A forró tart aljába tegyük a mangó szeleteket és villával nyomkodjuk szét, terítsük el. Erre kenjük a frangipane-t.
Mehet vissza a sütőbe 15-20 percre.
Ha kész, hűtsük le.
Töltsük rá a mangó krémet. A maradékot tegyük hűtőbe.
Tegyük fagyóba 30 percre.
Dekor.
A kidermedt mangó krémet keverjük át, krémesre és töltsük habzsákba, 1A kör dekorcsővel.
A kifagyott tartra tegyük a málna spirált. Nyomjuk köré a mangó krémet. A krémekre ültessünk friss málnűt.
Szórjuk meg porcukorral.
Végül friss mangó kockákkal és 3 szem málnával dekoráljuk.









You must log in to post a comment.