Diós kakaós keksz
Egy gyorsan és könnyedén készíthető kekszet hozok ma. Izgi, mert diót is tettem bele és így nem egy száraz roppanós kekszünk lesz, hanem kissé omlós, gazdag dió ízzel, ami mint tudjuk a kakaóval remek páros.
Már karácsonyi verzióban, fahéjjal, naranccsal, illatosan, finoman. Én nem dekoráltam, mert időm sem volt már rá, és így önmagában is finom. De bátran lehet díszíteni egy kis cukormázzal, porcukor, narancslé, vagy a fehérje porcukor kombójával.
Eszközlista:
- kiszúrók
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók:
- 180 g liszt
- 25 g keményítő
- 115 g vaj
- 100 g barna cukor
- 20 g kakaópor -Holland-
- 2 g fahéj -őrölt-
- 1 narancs reszelt héja
- pici tonka bab- reszelt -Ázsia Bt-ben kapható-
- 25 g darált dió
- 60 g tojás -1 db L méret-
Elkészítés.
Minden hozzávalót tegyünk egy tálba, kivétel a tojást. Morzsoljuk el. Végül adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk tésztává. Tegyük hűtőbe 30-40 percre, 1 fokra.
Bőségesen lisztezett pulton nyújtsuk 2 mm vékonyra.
Szúrjuk ki a kekszeket amit csak szeretnénk. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük hidegre ismét, nem feltétlen kell hűtő, de legyen hideg, 10 percre.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
10-12 perc alatt süssük készre. Ez a mennyiség nekem 2 nagy tepsi.
Hűtsük ki a tepsin.
Én megszórtam egy kis porcukorral is és így olyan mintha havas lenne. 🙂



