Fügés linzer
UUUUU a linzer mindneki kedvence… asszem… nekem biztosan. Omlós, izgi, és ha egy jól megválasztott lekvár kerül bele, akkor ünnepi nasika lesz.
ma egy házi füge lekváros linzit hozok, nagyon izgi. karácsonyi asztalra is mehet a szépséges színe miatt.
Ha nincs fügéd, lekvárod… akkor bátran cseréld le, barack, málna, eper, áfonya.. bármi mehet bele ami kellően sűrű és nem folyik ki a kekszek közül.
Eszközlista:
- robotgép
- sodró
- 6 cm-es virág kiszúró
- 3 cm-es kör kiszúró
- gyorsforraló 3L-es
- botmixer
- habzsák
Elkészítési idő:
Hozzávalók:
Füge lekvár:
- 302 g friss lila füge
- 100 g méz
- 40 g citromlé
- 3 g őrölt fahéj
- 12 g keményítő+7 g víz
Linzer:
- 150 liszt
- 100 vaj
- 50 porcukor
- 1 db tojássárgája -L méret-
- csipet só
- 5 g reszelt citromhéj
Elkészítés.
Füge lekvár
A fügét kockázzuk fel. Tegyük gyorsforralóba a mézzel, citromlével, fahéjjal. Forraljuk fel, majd főzzük 5-8 percet. A füge ennyi idő alatt szétfő.
A keményítőt keverjük el a hideg vízzel. A fügét tegyük vissza a hőforrásra, adjuk hozzá a keményítőt és habverővel folyamatosan keverve, közepes hőn, rottyantsuk meg. Nem, nem viccelek, mikor pukkan egyet, kész.
Hűtsük le és töltsük habzsákba.
Linzer.
Mindent gyúrjunk gyorsan össze. Tegyük hűtőbe a tésztát 30-40 percre.
Lisztezett pulton nyújtsuk 2-3 mm vastagra.
Szúrjuk ki 6 cm- es virág alakú kiszúróval. Majd matekozzunk, mert párban lesznek. Tehát kettesével pakolgatjuk, majd kiszúrjuk 3cm- es kör kiszúróval.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, alsó- felső állásban.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd 20-30 perc alatt megsütjük.
Hűtsük le teljesen. Töltsük meg a lekvárral, tegyük rá a párját. Porcukorral megszórva faljuk be


You must log in to post a comment.