Kókusz csók
Ha szereted a kókuszt, ezt a sütit, kekszet -mert ahogy áll változik az állaga- szóval ha kókusz fan vagy ezt imádni fogod.
Kis egyszerű, omlós, kissé a kevert tésztára hajazva, sütőporos cucc, amiben jó sok kókusz van, egy csipetnyi tonkával -mert azt annyira szeretem- és a végén mártva és spinnelve is jó fajta étcsokival.
Igen, bár egy “olcsó” nasika” de a csoki igen sokat számít. Én buliztam most, mert a Cacao Barry Inaya csokoládéját használtam és őrület lett. De nyugi, sznobéria nuku, mehet egyszerűbb csokival is, egy jó 50%-os étcsoki is pöpec lesz. Egyébként elég kritikus vagyok a csokoládékkal, és meglepő módon a Lidl étcsokija 50%-os egész jó. Szóval lehet abba is mártani.
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- üveg tál
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók:
- 122 g vaj
- 100 g porcukor
- 120 g tojás 2 db L méret-
- 255 g liszt
- 110 g kókuszreszelék
- 10 g vaníliás cukor
- 9 g sütőpor
- 2 g fahéj -őrölt-
- csipet reszelt tonka bab -Ázsia Bt-ben kapható-
200 g étcsokoládé + 3 g olaj
Elkészítés.
A vajat a porcukorral habosítsuk ki. A tojásokat egyesével adjuk hozzá és dolgozzuk el.
Minden más hozzávalót adjunk hozzá és gyúrjuk össze. Tegyük hűtőbe 1 fokra 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tepsiket béleljük sütőpapírral -2 db- .
A tésztából formázzunk kb diónyi méretű golyókat, tegyük szépen egymás mellé a tepsire, de hagyjunk közöttük 2 cm távolságot. nedvesítsük be a kezünket és nyomkodjuk el az összes golyót. ne lapítsuk ki, de nyomjuk le.
Mehet a sütőbe 12-15 percre.
Itt nagyon fontos, hogy ne pirítsuk meg, alig kap színt és kész is van. Ki kell hűteni a tepsin, mert iszonyat puha.
Ha kihűlt az étcsokit és az olajat melegítsük meg. Simán mehet mikróba, 2-3 X 30 mp, 800W-on, mindig kevergessük át.
A kekszeket mártsuk meg de csak félig és tegyük rácsra, vagy tányérra is mehet, mindegy, bár rácson nem tapad le annyi része a csokinak mint tányéron.
Ha megdermedt, akkor a maradék csokit töltsük habzsákba, vágjuk ki a végét 1 mm-re és spinneljük -húzzuk – át az összes kekszet, csókot. Hagyjuk most is dermedni.
Ahogy áll a keksz változik az állaga. 1-2 nap puha, omlós, aztán egyre keményebb. Most egy hetes kb az enyém és már roppanós, de belül még puhácska. Isteni.



You must log in to post a comment.