Chilis vörösáfonyás pálinkás trüffel golyók
A trüffel kedvencem.
Gazdag étcsokoládé íz, egy kis pikantériával, mert chilit használunk. Füstölt, tehát egy szuper itgi füstös, csípős ízt kapunk. Az extra meglepi az aszalt vörösáfonya amit meggy pálinkába áztatunk.
Őrületes cucc.
A trüffelek alapvetően ganache alapok, az arányokat bátran tologathatjuk, így lazább állagot kapunk. Ma is eltoltam az arányokat, így nem törik bele a fogunk a trüffelbe. Illetve a csoki 65%-os, tehát kötelező a nagyobb mennyiségű tejszín.
Eszközlista:
üveg edényke
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé 65%-os
- 120 g habtejszín 30%-os
- picike füstölt chipottle chili- őrölt-
- 70 g aszalt vörösáfonya
- 5 g meggy pálinka
+ kakaópor a hempergetéshez
Elkészítés.
Az aszalt vörösáfonyát áztassuk a pálinkába.
A tejszínt, csokoládét melegítsük össze mikróban, 2X 30 mp, 800W-on. Keverjük krémesre. Keverjük hozzá a chilit. Tegyük hidegre 40-50 percre, 1 fokra. Be kell kössön.
Ha megkötött, gombócolható.
Egy tányérkára szórjuk a kakaóport.
Nedvesítsük be a kezünket. Vegyünk ki egy ksiebb adagot, lapítsuk el és a közepébe tegyünk 1-2 szem áfonyát, formázzuk gombóccá.
Hempergessük meg a kakaóporban.


You must log in to post a comment.