Málnás étcsokoládés habcsók
A habcsók nekem nem kari, nem szerettem a habkarikát. Elporlott, oylan műanyag íze volt… nem kedveltem.. persze a szaloncukit lezabáltam a fáról 🙂
Na de ha a habcsók finom, az már más tészta. A habcsók önmagában is izgi, de ma megmártottam étcsokoládéban és kapott egy kis liofilizált málnaport is a talpára.
Nagyon fincsi, érdekes állagok és ízek követik egymást. A habcsók édességét a keserű csokoládé elviszi, majd megérkezik a málna a savaival. Őrület.
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák
- 4B csillag és 126-os szirom dekorcső
- üveg edényke
Elkészítési idő: 2-3 óra
Hozzávalók:
Habcsók:
- 1 db tojásfehérje -L méret-
- 40 g kristálycukor
- csipet borkősav
a mártáshoz 100 g étcsokoládé+ 2 g olaj és lifilizált málna por
Elkészítés.
Habcsók.
A sütőt melegítsük elő 93 fokra, légkeverésre.
A tojásfehérjét kezdjük el habosítani, amikor opálos adjuk hozzá a cukrot és a borkősavat.
Verjünk kemény, de flexibilis habot.
Töltsük a felét az egyik habzsákba, másik felét am ásikba a dekorcsövekkel. Nem feltétlen kell karifa mintát rajzolnunk, ha nincs 126-os csövünk használjuk a 4B-t.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat és húzzuk el a karifákat. Toljuk sütőbe és 1:30 percig szárítsuk. hagyjuk a sütőben kihűlni.
A csokoládét melegítsük meg mikróban az olajjal, keverjük fényesre.
A liofilizált málna port szórjuk tányérra.
A habcsókokat mártsuk meg a csokiban, de csak az alját, húzzuk le az edény szélén és mártsuk meg a málna porban is. Tegyük sütőpapírra száradni. gyors.



You must log in to post a comment.