Mogyoróvajas sós karamellás golyók
Most van itt az ideje, hogy a fagyóban pihenő maradék, leeső piskótákat elhasználjuk ha közben nem tettük volna. Minden sütésnél van egy kis leeső, ezeket én lefagyasztom és pohárdesszerthez vagy ilyen kis falatnyi nasikhoz használom el.
Ez a golyócska a mogyoró imádóknak készült, mint én. Csupa izgalom, sós karamell, mogyoróvaj,de abból a darabkás mert a piksóta önmagában túl sok élményt nem adna, így kap egy kis textúrát a golyónk.
Őrölt mogyoróban megforgatva kész is.
Készülhet Nutival is vagy mandulakrémmel.
Eszközlista:
- üveg edény
Elkészítési idő: 20-30 perc
Hozzávalók:
- 230 g piskóta
- 100 g kristálycukor
- 70 g habtejszín 30%-os
- nagy csipet só
- 30 g vaj
- 120 g mogyoróvaj darabos -Lidl-
Elkészítés.
A piskótát morzsoljuk el.
A cukorból készítsünk karamellt. Öntsük rá a habtejszínt. Ne kevergessük, csak rázogassuk az edényt, amíg fel nem oldódik minden darabka. *ha gyorsítanád a folyamatot melegítsd meg a tejszínt mikróban
Ha kész, akkor közepes hőfokon főzzük 1-2 percet, majd adjuk hozzá a sót, keverjük el és vegyük le a tűrzől.
Adjuk hozzá a vajat és a mogyoróvajat, keverjük el.
Öntsük a piskótára, és kanállal kezdjük összeállítani. Ahogy hűl a massza kézzel is folytathatjuk.
Ha összeállt, akkor nedvesítsük be a kezeinket és formázzunk falatnyi golyókat.
Hempergessük meg őrölt mogyoróba.


You must log in to post a comment.