Tiramisu golyók
A tiramisu szerelmeseinek. Én sokat készítettem régebben, és mindig karácsonyra hangoltam, narancshéjjal jól megbolondítva. Most is kapott nem kevesett, és egy kis alkohol is befigyel. Maradék piskóta lett elhasználva, amit a fagyóból vettem ki. Csak össze kell mindent keverni. Isteni finom <3
Eszközlista:
- üveg edény
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók:
- 230 g piskóta
- 60 g erős fekete kávé
- 5 g narancshéj
- 3 g Amaretto likőr
- 40 g porcukor
- 130 g mascarpone
+ kakaópor a hempergetéshez
Elkészítés.
A piskóta ismét maradék, fagyóból vettem ki, kiengedtem és használtam. Mindig van egy kis leeső ezeket tök jól el lehet használni.
A piskótát morzsoljuk el.
Mindent gyúrjunk össze. Kissé ragacsos masszát kapunk, nem gond, le kell hűteni és összeáll. Tehát irány a hűtő 1 órára, 1 fokra.
Ha összeállt, golyózható a massza, akkor készítsük elő egy tányérkát, tegyük bele a kakaóport.
Golyózzuk ki a tiramisut és hempergessük meg a kakaóporban.
Lágy, krémes, isteni.


You must log in to post a comment.