Mézi krémes mézi linzer
Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Lidl-be és vegyünk mézi krémet, a soft verziót. És innentől rém egyszerű lesz.
Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz, a Lidli mézi krémje frenetikus.
Hajrá!
A tészta mennyisége sok, de nem kötelező csak mézi krémmel tölteni. Jön még majd naspolyás, málnás, narancsos gyömbéres és szinte bármi mehet bele amit szeretünk. Kari előtt nincs bolondokháza… csak lazán. 😀
Eszközlista:
kiszúrók
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: 3-4 tepsihez
- 250 g vaj
- 80 g porcukor
- 7 g narancshéj -reszelt- Lidis is ok-
- csipet só
- kis vanília -Lidis is ok –
- 440 g liszt
- 60 g keményítő -kukorica-
- 6 g sütőpor
- 1 csomag mézi fűszer -Lidis nagyon jó –
- 6 db tojássárgája -L méret-
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső állásban.
Mindent gyúrjunk össze, nagyon jó állagú tésztát kapunk.

Nem kell pihentetni, semmit nem csinálunk, dolgozunk tovább. ha ragacsos, kis lisztet adj hozzá. A lényeg nem gyúrkásszuk a végtelenségig, álljon össze és kész. Ha meleg a kezed eltolja a hőfokot, a vaj olvadni fog, a tészta pedig ragadni.
Tegyük sütőpapírra a tészta felét. Másik sütőpapírral fedjük le és nyújtsuk 3-4 mm vékonyra.
Ha szép egyenletes kört szeretnénk nyújtani, akkor a sodrót nyomjuk bele középre a tésztába és toljuk meg kissé fel és le is. Majd fordítsunk a tésztát és ugyanígy járjunk el. Nyújtsuk mindig nagyobbra.

A kiszúrókat lisztezzük át, én tányérkára tettem ki és abba mártottam meg. Szúrjuk ki a kekszeket. Spatulával emeljük át a sütőpapírral bélelt tepsire.




Toljuk sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre. Kapjon egy kis színt de ne pirítsuk meg.
Szúrjuk ki a többi kekszet is és süssük ki. Hűtsük le.
Töltsük meg.
Én most mézi krémet használtam, isteni. Kanálkával kenjünk egy kanálnyit a kekszre a nem lyukas verzióra. Fedjük be a lyukassal, nyomjuk össze kissé.


Most a mézi krémet mikróban melegítsük meg, kis tálkában, 30 mp, 800W-on. Folyni fog. A mennyiség a keksz mennyiségétől függ, már nem sokat melegítünk mert csak a kitöltéshez kell.
Szóval amíg melegszik a mézi krém, addig az összetapasztott kekszeket alaposan megporcukorzzuk.
A meleg mézi krém folyik, kanálkával egy picit töltsünk a keksz mélyedésébe és rázzuk meg a kekszet, így az elterül.



Hajrá! Isteni <3



You must log in to post a comment.