Dulce de leche mézi linzer
Egy igazán megúszós kekszet hozok ma. Nyargaljunk el a Spar-ba és vegyünk dulce de lechét. És innentől rém egyszerű lesz.
Egy mézi linzer az alap, finom, fűszers, omlós keksz lesz, ami tartja a formáját, szépen ki lehet szúrni. Imádatos. Nagyon jól passzol a két íz,a keksz édes, a lekvár savanykás. Másféle málna lekvár is mehet bele, akár házi is.
Hajrá!
A tészta mennyisége sok, de nem kötelező csak dulce de lechével tölteni. Jön még majd naspolyás, narancsos gyömbéres, mézi krémes, málnás…. és szinte bármi mehet bele amit szeretünk. Kari előtt nincs bolondokháza… csak lazán.
Eszközlista:
kiszúrók
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: 3-4 tepsihez
- 250 g vaj
- 80 g porcukor
- 7 g narancshéj -reszelt- Lidis is ok-
- csipet só
- kis vanília -Lidis is ok –
- 440 g liszt
- 60 g keményítő -kukorica-
- 6 g sütőpor
- 1 csomag mézi fűszer -Lidis nagyon jó –
- 6 db tojássárgája -L méret-
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső állásban.
Mindent gyúrjunk össze, nagyon jó állagú tésztát kapunk.

Nem kell pihentetni, semmit nem csinálunk, dolgozunk tovább. ha ragacsos, kis lisztet adj hozzá. A lényeg nem gyúrkásszuk a végtelenségig, álljon össze és kész. Ha meleg a kezed eltolja a hőfokot, a vaj olvadni fog, a tészta pedig ragadni.
Tegyük sütőpapírra a tészta felét. Másik sütőpapírral fedjük le és nyújtsuk 3-4 mm vékonyra.
Ha szép egyenletes kört szeretnénk nyújtani, akkor a sodrót nyomjuk bele középre a tésztába és toljuk meg kissé fel és le is. Majd fordítsunk a tésztát és ugyanígy járjunk el. Nyújtsuk mindig nagyobbra.

A kiszúrókat lisztezzük át, én tányérkára tettem ki és abba mártottam meg. Szúrjuk ki a kekszeket. Spatulával emeljük át a sütőpapírral bélelt tepsire.

Toljuk sütőbe és 10-12 perc alatt süssük készre. Kapjon egy kis színt de ne pirítsuk meg.
Szúrjuk ki a többi kekszet is és süssük ki. Hűtsük le.
Töltsük meg.
Én most dulce de elchét használtam, isteni. Kanálkával kenjünk egy kanálnyit a kekszre a nem lyukas verzióra. Fedjük be a lyukassal, nyomjuk össze kissé.

Az összetapasztott kekszeket alaposan megporcukorzzuk.
Melegítsünk meg egy kevéske dulce de lechét, mikróban, folyékonyra.
Egy picike dulce de lechét töltsünk még a mélyedésbe é rázzuk meg a kekszeket, így az elterül.
Hajrá! Isteni <3



You must log in to post a comment.