Gesztenye trüffel -fincurka alkohllal-
És egy újabb megúszós nasika, ami lassan desszert kategória, de nem a sok részlet miatt, hanem a csodaszép ízvilága miatt.
Ha gyerkők eszik az alkoholt ne tegyük bele. Ragacsos, krémes, narancsos de ezerrel, nagyon izgi. Oylan, csak még egy utolsót.
Eszközlista:
üveg edény 2 db
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 150 g gesztenyepüré -nem massza-
- 38 g étcsokoládé 65%-os
- 15 g habtejszín 30%-os
- 5 g reszelt narancshéj
- 5 g Cointreau
- kakaópor a dekorhoz és kandírozott narancs kockák
Elkészítés.
A gesztenyepürét villával törjük át alaposan.
A csokoládét, habtejszínt, narancshéjat, Cointreaut melegítsük meg mikróban, 2X 30 mp, 800W-on.
Adjuk a gesztenyéhez és keverjük össze alaposan.
Tegyük 1 fokra, 30-40 percre.
Ha összeállt, nedves kézzel gyúrjunk golyókat. DE!!!! A golyót lapítsuk el, középre halmozzunk 2-3 kis kocka kandírozott narancshéjat, zárjuk össze és most formázzuk golyóvá.
Forgassuk meg kakaóporban.



