Gesztenyés csók
Na akkor tessék hátradőlni, mert semmi faxni nem lesz. Elkocogunk a Lidibe és felpakolunk ezzel és azzal….
Gesztenyepüré -nem massza- mézi krém -spectaculus- kandírozott narnacs kockák, és a sós karamell likőr. Mondjuk a mézi linzerünket meg kell sütni, de ha lustik vagyunk, mehet bele babapiskóta, vagy más keksz is. Az egészet összegyúrjuk, pihentetjük, formázzuk és hempergetjük. Varázslatos.
Illatos, nagyon illatos. És puha, és imádatos és mind befalom….
Eszközlista:
üveg edény
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 250 g gesztenyepüré -édes-
- 75 g mézi krém -Lidl-
- 70 g mézi keksz -reci itt-
- 5 g narancshéj -reszelt –
- 5 g sós karamell likőr
- kandírozott narancs kockák -Lidl-
- kakaópor a dekorhoz
Elkészítés.
A gezstenyepürét villával törjük át alaposan. -kiengedve használjuk-
A mézi linzert morzsáljuk rá a gesztenyére. A mézi krémet melegítsük meg mikróban, 30 mp, 800W-on, keverjük át. Adjuk a gesztenyéhez.
Adjunk hozzá minden más hozzávalót is, kivéve a kandírozott narancs kockákat.
Alaposan gyúrjuk össze és tegyük hidegre, 1 fokra 40-50 percre.
Ha összeállt a tészta akkor nedves kézzel gyúrjunk golyókat, majd vegyük a tenyerünkbe a golyót úgy, hogy a tenyerünk széléhez essen közelebb, mert kúp formát kell hengergetnünk. Aki cukorvirágozik a rózsa készítséből imserős lesz a mozdulat.
Hempergessük meg kakaóporban.
Isteni!!!!!! <3



You must log in to post a comment.