Kandírozott narnacsos linzer
Nem mondom, hogy gyors keksz, de látványos és nagyon finom.
A linzer az alap, kis narnacshéjjal, és egy szép szelet kandírozott narnacs szelettel, majd csokiba is megmártjuk. Igazi ünnepi keksz.
Arra figyelj, hogy a narnacs főzésénél alaposan főzd át, hiszen a narancshéj keserű ízét a szirupos főzéssel tudjuk elvenni.
Eszközlista:
- gyorsforraló 5L-es
- kiszúró -kerek – méretben a narancsaid mérettől nagyobbak-
- üvegedényke
Elkészítési idő: 3-5 óra
Hozzávalók:
Kandírozott narancs:
- 4-6 db narancs
- 120 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
Linzer:
- 150 liszt
- 100 vaj
- 50 porcukor
- 1 db tojássárgája -L méret-
- csipet só
- 5 g reszelt narnacshéj
Csoki mártás:
- 100 g étcsokoládé
- 5 g olaj
Elkészítés.
Kandírozott narancs.
A sütőt melegítsük elő 50 fokra, légkeverésre.
A narancsokat mossuk meg, szeleteljük vékonyra. Tegyük a gyorsforralóba, öntsük fel vízzel, ami ellepi és adjuk hozzá a kristálycukrot.
Forraljuk fel, majd vegyük takarékra a hőforrást és főzzük 20-30 percet. KÓSTOLNI KELL! Azért főzzük, hogy a narancs héjábak keserű ízért letudjuk. Tehát már ok, akkor kivehető a vízből, ha nem akkor még főzni kell.
Ha kész, tegyük át a sütőpapírra, és most nem tepsin hanem rácson dolgozunk.
Szórjuk meg a vaníliás cukorral a narancsokat és toljuk a sütőbe 3 órára.
Linzer. -csak akkor álljunk neki ha a narancs készen van
Mindent gyúrjunk gyorsan össze. Tegyük hűtőbe a tésztát 30-40 percre.
Lisztezett pulton nyújtsuk 2-3 mm vastagra.
Szúrjuk ki a kör kiszúrókkal.
*a kör kiszúród méretét igazítsd a narancsaid méretéhez 0,5 cm-el legyen nagyobb mint a narancs karikák.
A linzer karikákra tegyük rá a narnacs karikákat, nyomjuk bele kissé.
Melegítsük el őa sütőt 160 fokra, alsó-felső állásban és süssük készre.
A sütési idő változhat, alapvetően kis színt kapjon és kész is. De süthetjük pirultabbra is, ilyenkor egy ropogósabb kekszet kapunk.
Hűtsük le.

Mártás.
A csokoládét és olajat melegítsük össze mikróban, 2-3X 30 mp, 800W-on. Etapokban melegítsd és mindig keverd át. Ha elolvadt a csoki indulhat a mártás.
Döntsük meg a kis tálkát, így több csoki megy az edény oldalához, és könnyebb félig mártani a kekszet. A megmártott kekszet csepegtessük le, húzzuk le az edényke szélén és tegyük sütőpapírra száradni.



You must log in to post a comment.