Liofilizált málnás kakaós keksz
Egy falatnyi csoda. gazdag mély, telt íz a málna savaival. Tökéletes. Semmi macera, gyorsan készen van, a mártás viszi a leghosszabb időt, hiszen ott csokit olvasztunk, mártunk és várnunk kell, hogy megdermedjen a csoki.
Eszközlista:
- 4 cm-es kör kiszúró
- üvegedényke
Elkészítési idő:
Hozzávalók: 1 tepsihez
Keksz:
- 115 g margarin
- 60 g porcukor
- 150 g liszt
- 23 g kakaópor -Holland-
- 5 g liofilizált málna
- csipet só
Csoki:
- 70 g étcsokoládé
- 3 g olaj
+ a szóráshoz lioflizált málna
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 160 fokra, alsó-felső állásban.
A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze, gyúrjuk gombóccá. ha összeállt, ne maceráljuk tovább, mert ragadni fog.
Sütőpapíron kissé belisztezve a tészta felületét , nyújtsuk 0,4 cm vastagra. Szúrjuk ki a korongokat. tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük készre 10-12 perc alatt. Hűtsük le.
Csoki.
A csokoládét és olajat mikróban melegítsük meg. 2X30 mp, 800W-on, két etepaban és keverjük át közben.
Mártás.

A kihűlt kekszeket mártsuk meg félig a csokiban, húzzuk le az edényke oldalán a keksz talpát és tegyük sütőpapírra.
Szórjuk meg liofilizált málnával. Hagyjuk megdermedni a csokit.






You must log in to post a comment.