Pisztáciás kifli és pisztácia krémes keksz
Egy tészta két keksz. Isteni íze van. Pisztáciával készítjük, nincs benne sem tojás, sem tejtermék.
Ha használjátok a pisztáciakrémet, akkor nem lesz tejmentes, mert a bolti krém tartalmaz tejsavót és tejport. De a reciben javaslok laternatív megoldást.
Omlós, ropogós, olyan megfoghatatlan állaga van, de imádatos.
A pisztácia krémes keksz az bolti pisztácia krémmel van töltve, LIDL-ben kapható. Nagyon izgalmas, erősen pisztácia ízű, szóval telitalálat.
Eszközlista:
- kis sodró -cukorvirágoknál használjuk, ez a krémmel töltötthöz kell csak
- üvegtálka
- habzsák
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók: ebből a mennyiségből 2 féle keksz készült
- 260 g liszt
- 70 g porcukor
- 150 g mandulaliszt -LIDL
- 60 g darált pisztácia-sótlan-
- 230 g margarin
- 30 g pisztácia krém -LIDL
- csipet só
plussz a korongokhoz a töltéshez is a pisztácia krém -LIDL
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alsó-felső állásban.
Morzsoljuk össze az alapaanyagokat, gyúrjuk tésztává. ha összeállt hagyjuk békén.
A tepsit béleljük sütőpapírral. A tészta egyik feléből a kifiliket készítsük el.
A másik feléből golyókat gyújrunk így tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ennél a kis sodrót hazsnáljuk. Nyomjuk bele finoman a golyókba, így kiterül kissé és lesz egy szép nagy mélyedés is benne.
Süssük készre külön-külön 10-12 perc alatt.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A pisztácia krémet melegítsük meg mikróban, nekem kb 60 g mennyiség kellett. Legyen folyékony. Töltsük habzsákba és töltsük bele a mélyedésekbe. Rázzuk meg kissé a kekszet, hogy elterüljön a krém.
Szórjuk meg porcukorral.
A kifliket hempergessük meg porcukorban.
A pisztácia krém kiváltására. Így tejmentes lesz.
Készíts pisztácia pralinét. Melegítsd össze a mentes fehér csokoládét és a növényi tejet, keverd kréemsre, add hozzá a pisztácia pralinét. Kész, ezt bátran használhatod. A pralinét extra finomra kutterold! Vagy használj kivonatot a csoki és növéniy tejhez.
Mennyiségek:
- 60 g pisztácia praliné
- 200 g mentes fehér csokoládé
- 30 g növényi tej







