Sós karamellás mogyorós brownie
A brownie önmagában is állat nasika, de egy kis sós karamellel, egy kis mogyoróval és még több csokival… azt hiszem ez a házasság a mennyben köttett.
Szaftos, ragacsos, a karamell is ragacsos, roppan a mogyoró és a csokoládé is roppan. Izgalmas, mert a brownie kicsit karácsonyra lett hangolva a juhar sziruppal.
Eszközlista:
- 20X30 cm-es tepsi
- üvegedény
- habverő
- gyorsforraló 3L-es
- állítható keret
- hőmérő
- fém nagy méretű spatula
Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók:
Brownie:
- 100 g étcsokoládé
- 125 g vaj
- 175 g barna cukor
- 2 db tojás -L méret-
- 20 g juhar szirup
- 100 g liszt
- 11 g kakaópor -Holland
- csipet só
Sós karamell mogyoróval:
- 115 g vaj
- 130 g barna cukor
- 115 g juhar szirup
- 160 g habtejszín 30%-os
- 140 g sós pörkölt mogyoró
Csokoládé:
- 200 g étcsokoládé
- 7 g olaj
Elkészítés.
Brownie.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
A csokoládét, vajat és barna cukrot mikróban 2-3X 30 mp, 800W-on, melegítsük össze. Keverjük krémesre. A csokinak meg kell olvadnia.
Adjuk hozzá a tojást és a juhar szirupot. Keverjük el, habverővel.
Adjuk hozzá a lisztet, kakaóport és sót. Keverjük át.
A tepsibe tegyünk sütőpapírt. *a sütőpapírt gyűrjük össze és vizezzük be, csavarjuk ki és így nagyon könnyedén beleillik a tepsibe.
Töltsük bele a tésztát és süssük készre 18-22 perc alatt. Hűtsük le.
Sós karamell mogyoróval.
A vajat, barna cukrot, juhart tegyük gyorsforralóba és melegítsük 140 fokosra.
A habtejszínt kettő részletben adjuk a forró alaphoz. A második adag tejszínnél már kevergethető.
Főzzük be közepesen sűrűre. Adjuk hozzá a felaprított mogyorót. Kkeverjük el és hagyjuk hűlni.
*ha hígabbra hagyjuk a karamellt akkor a sütiből ki fog folyni, ha túl sűrű akkor pedig kemény lesz…
Összeállítás.
A brownie-t szedjük ki a tepsiből és tegyük át a keretbe a sütőpapírral együtt. A keretet húzzuk rá szorosan.
Öntsük rá a karamellás mogyorót, terítsük el. Tegyük hűtőbe 1 fokra 1 órára, kössön meg a karamell.
Csoki.
A csokoládét és az oljat melegítsük össze mikróban, 2-3X 30 mp, 800W-on. Keverjük krémesre.
Öntsük rá a sütire és terítsük el a spatulával. Tegyük vissza a hűtőbe 1 fokra, 20-30 percre.

Ha megköt a csoki, szeletelhetjük. Vágjuk körbe a keret mentén a sütit, vegyük le a keretet, vágjuk le a széleket és vágjuk csinos kis négyzetekre.



You must log in to post a comment.