Tiramisu
A tiramisu sokáig a kedvenc desszertem volt -most is az- mert könnyű elkészíteni.
Anno “nyersen” használtam, simán ment bele a tojássárgája… de ha már annyi mindent is tudok, akkor kicsit cifrázzuk. Egészen más állagot kapunk így.
Paté a bomb alapot készítünk, de most nem “precízen”, nem mérünk, hanem figyelünk, menni fog így is, mert elég látványos a változás. És itt ennyi bőven elég is.
Selymes, finom, puha, szottyogós desszert, amit kb nem lehet abba hagyni!
Eszközlista:
- Trifle tál -Tesco-
- robotgép
- szita
Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók:
Alap:
- 3 csík babapiskóta – 1 nagy csomagot vettem-Lidl
- Itt kb egységek vannak
- 3-400 g forró víz
- 3-4 ek nescafe
- 2 ek van. cukor
- 1 narancs leve
Hab:
- 6 db tojássárgája -L méret-
- 200 g kristálycukor
- 2 nagy narancs reszelt héja
- 1 löttyintésnyi rum – aroma a kölyök miatt-
- 250 g mascarpone -Lidl-
- 400 g habtejszín 30%-os
Kakaópor a dekorhoz
Elkészítés.
Hab.
Egy fazékba tegyünk vizet, kezdjük forralni.
A sárgájákat a cukorral keverjük el. Tegyük vízgőz fölé és robotgéppel folyamatosan keverve -vízgőz fölött- habosítsuk ki. Jól láthatóan kifehéredik. Vegyük le a vízgőzről és habosítsuk tovább, kissé ragacsos állagot kapunk.
Most már majdnem hideg, adjuk hozzá a narancshéjat, mascarpónét, rum aromát, habverővel keverjük el.
A habtejszínből verjünk kemény habot és 2 részletben forgassuk az alapba.
Összeállítás.
A vízbe tegyük a kv-t, van. cukrot, narancslevet, keverjük el.
A trifle tál aljába egy réteg hab. Erre jön a kávéba mártott piskóták sora, majd hab és bőséges kakaópor szórás. Így rétegezzük végig, hab az utolsó réteg, arra kakaópor.
Irány a hűtő 2-3 órára.
Jó kis szottyos desszert
Ha felnőtteknek készül, bátran locsolhatjuk az Amaretto likőrt.


