Snickers sajttorta
A Snickers az egyik kedvenc csokim. Bárhol, bármikor és kb bármennyit 😀
Ezért most megálmodtam a Snickers sajttortát, a tagoknak az ide év a sajttortákról és roládokról szól, szóval titeket sem hagyhattalak ki.
Ropogós karamellás keksz az alap, abban csücsül a mogyoróvajas mascarpóne, azon mogyorós soft karamell, majd tejcsoki. Isteni! Nagyon isteni!
Eszközlista:
- 18 cm-es csatos tortagyűrű
- gyorsforraló 3L-es
- habverő
- kutter -aprító-
- robotgép
- habzsák -de egy zacsi is megteszi
Elkészítési idő: 3-5 óra
Hozzávalók:
Morzsa:
- 200 g karamellás keksz -ALDI-
- 75 g vaj
Sajttorta:
- 250 g mascarpone -LIDL-
- 150 g habtejszín 30%-os -LIDL-
- csipet só
- 100 g mogyoróvaj -soft- -LIDL-
- 60 g porcukor
Soft karamell:
- 140 g kristálycukor
- 70 g habtejszín 30%-os -LIDL-
- 30 g vaj
- 150 g földimogyoró -sós -LIDL
Csokoládé:
- 100 g tejcsokoládé -LIDL-
- 10 g mogyoró olaj -LIDL-
- 12 g sima olaj -napraforgó-
Elkészítés.
Morzsa.
A kekszet tegyük a kutterba és aprítsuk finom morzsásra.
Közben a vajat bátran dobjuk be a mikróba, és olvasszuk fel. Keverjük össze.
A tortakarikába öntsük a morzsát és terítsük el, majd lapítsuk ki, használjunk egynesfalú poharat. A morzsát fel kell húzni a forma oldalára 6-8 cm magasan. Ha végeztünk egy kiskanál segítségével simítsuk le a morzsát, így szép egynes lesz a széle. Tegyük hűtőbe 1 fokra.
Sajttorta.
Minden hozzávalót habosítsunk ki. Töltsük habzsákba -vagy a sima akár uzsis zacsiba-.
Töltsük bele a morzsa alapba. Simítsuk el és mehet vissza a hűtőbe, de most már 1 órát hagyjuk bent.
Sodt karamell.
A cukrot karamellizáljuk.
*ha életedben nem készítettél karamellt—>
Én gyorsforralóban készítem, mert gyorsan készen lesz. A cukrot nem buzeráljuk, hagyjuk megolvadni, az edényt rázogathatjuk. Ott kell állni vele, különben elfüstöl. Én 7-re tolom az indukcióst, így gyorsan meg van.
Ha felolvadt a cukor a habtejszínt 2 részletben adjuk hozzá. Első körben felhabzik, rázogassuk az edényt. Mikor csendesedik a habzás mehet bele a második adag tejszín. Rázogassuk az edényt, hogy minden karamell el tudjon olvadni.
Most be kell forralni, így lesz szépen folyós karamellünk. Ha van hőmérőd 115-117 fokosra húzd be. Ha nincs, akkor forrald gyöngyözve 2-3 percet.
Adjuk hozzá a vajat, keverjük el.
Adjuk hozzá a mogyorót keverjük el.
Most öntsük rá a sajttortára. Simítsuk el.
Tegyük vissza a hűtőbe, 1 fokra, 1órára.
Csokoládé.
A csokoládét aprítsuk fel, adjuk hozzá az oljakat és tegyük mikróba, 2X30 mp, 800W-on. Olvasszuk fel, keverjük el.
A sajttorta mostanra már kidermedt, öntsük rá csokoládé kb kétharmadát. Simítsuk el. Mehet vissza a hűtőbe 10-20 percre.
Dekor.
A maradék csokit melegítsük meg ha szükséges. Töltsük habzsákba – vagy az uzsis zacsiba- és vágjunk 1 mm-es lyukat rajta.
A tortár vegyük ki a formából és tegyük a tálalóra. Csorgassuk körbe a csokival.
*köröket rajzolunk, semmi extra és azt is tök random….
Pár szem mogyoró és kész.
Hűtőben 3-4 mapig eláll. Fogyasztás előtt ki kell venni a hűtőből, hogy a karamell vissza tudjon melegedni, kb 30 perc elég neki a pulton.





VIDEÓ
You must log in to post a comment.