Mézi krémes verrine -pohárkrém-
A mai nap mindenki túrja elő a karácsonykor elraktározott LIDL mézi krémeket. Olyan sokoldalú és oylan finom, én betáraztam azért pár üveggel.
Ma egy verrine- phárkrémet- készült a konyhámban. Isteni, karamellás, puha, nyammogós desszert. Nem sütünk, nem vacakolunk semmivel.
Babapiskóta az alap, azon ropogós mézi krém -mehet a sima is- és mascarpone hab, meg egy kis mézi keksz- lotus- . Nagyon izgi desszert. ja… és szerintem qrva szép . : )
Eszközlista:
- robotgép
- habzsák- cukrászkellékesek-
- 6B csillag dekorcső -cukrászkellékesek-
- poharak -ezek Tesco poharak-
Elkészítési idő: 15-20 perc
Hozzávalók: 4 db pohárhoz
- 190 g habtejszín 30%-os
- 90 g mascarpone -LIDL-
- 40 g porcukor
- 150 g mézi krém ropogós -crunchy -LIDL-
- kb 100 g tej
- kevéske porcukor -én a tejemhez 1 evőkanállal tettem
- picike vanília
- 3-4 db mézi keksz -LIDL-
Elkészítés.
A habtejszínt, mascarponét és porcukrot habosítsuk ki. Töltsük habzsákba a 6B csillag dekorcsővel.
A tejet kis cukorral vaníliával melegítsük meg, elég ha langyos lesz, keverjük el a porcukorral, fel kell olvadjon.
A mézi krémet tegyük pohárba és tegyük mikróba, 2X30 mp, 800W-on, olvasszuk fel. Legyen jó folyós.
Készítsük elő a poharakat.
A piskótákat az én poharamhoz el kellett törni. Áztassuk be a tejbe, de ne áztassuk szét, maradjon roppanós, de kissé puha. Ezt tegyük a pohár aljára.
Erre egy evőkanálnyi mézi krémet csorgassunk, úgy, hogy a piskóta egyik oldalán csorogjon is le.
Most a masacrpone habból nyomjunk rá de ne túl sokat, viszont szinte fedjen be mindent. A piskóta másik felét áztassuk tejbe, tegyük a pohárba, rá a mézi krém és ismét mascarpone hab, majd mézi krém.
Ha mindet poharat betöltöttünk am aradék mascarpone habbal dekoráljuk. Szórjuk meg a mézi keksz morzsájával.
Tegyük hűtőbe 1-2 órára. De azonnal is fogyasztható, csak akkor nem érik össze, jót tesz neki ha állhat pár órát a hűtőben.








You must log in to post a comment.