Mézi krémes sajttorta
Sütés nélkül, tele izgalommal.
A karácsonyi mézi krémeket használom el. Jövőre többet veszek, mert isteni. Az alap egy ropogós mézi keksz morzsa, amin a mézi krémes mascarpone csücsül. Azon egy sor babapiskóta, majd egy jó nagy adag mézi krém zárja a sort.
Egy baja van csak ennek a tortának, nem lehet abba hagyni. : ) és ez komoly gond . : )
Eszközlista:
- 20 cm-es tortagyűrű
- robotgép
- kutter -aprító-
- üveg edény
- fém spatula
- mikró
- 20 cm-es tortakarton
- cukrász fáklya
Elkészítési idő:4-6 óra -a hűtés miatt-
Hozzávalók:
Keksz alap:
- 140 g mézi keksz -LOTUS-
- 55 g vaj
Mézi krémes mascarpone hab:
- 4,5 db zselatin lap -LIDL-
- 130 g tej
- 250 g mascarpone -LIDL-
- 400 g habtejszín 30%-os -LIDL
- 90 g porcukor
- 210 g mézi krém -LIDL-
extra:
- 6-9 db babapiskóta
- 180 g méz ikrém -LIDL- szezonális, csak karácsonykor
- 3-4 db mézi keksz -LOTUS-
Elkészítés.
Keksz alap.
A kekszet tegyük ak utterba és aprítsuk nagyon finom morzsára. Közben a vajat melegítsük meg az üveg edényben a mikróban. 2X30 mp, 800W-on.
A kekszre öntsük a vajat és keverjük el.
A tortakartonra tegyük a tortagyűrűt. Öntsük bele a vajas kekszet és simítsuk el, majd alaposan nyomkodjuk le. Használjunk üvegpoharat, azzal könnyebb. Tegyük be a hűtőbe.
Mézi krémes hab.
A zselatint hidratáljuk. A tejet melegítsük meg mikróban, 1X30 mp, 800W-on, viszont csekkoljuk, ha csak langyos, még melegítsünk rá, melegnek kell lennie. A megduzzadt zselatint adjuk a meleg tejhez és keverjük el, fel kell oldódnia. A mézi krémet tegyük pohrba és melegítsük meg mikróban, 2X30 mp, 800W-on. keverjük át.
A mascarpónét, habtejszínt, porcukrot, mézi krémet, a zselatinos tejet tegyük habüstbe és robotgéppel habosítsuk ki. Ez kb 3-5 perc, közepes fokozaton. Folyékony, nyugi.
Töltsük a keksz alapra.
A babapiskótákat rakjuk sorba a sütire. Most jön a neheze.
Mivel nem áztattuk meg a piskótát, ezért folyamatosna fel akar jönni a torta tetejére. Nyomkodjuk le, egy lapos tányérral ez nagyon egyszerű, kb 5-7 perc küzdelem. : ) Aztán megszívja magát annyira a babapiskóta, hogy már nem úszik a torta tetején, de nem is süllyed el.
Mehet a hűtőbe 4-5 órára.

Dekor.
A kekszet kutterban daráljuk morzsásra.
A mézi krémet – 180 g- melegítsük meg mikróban, 2-3X30 mp, 800W-on, folyékonynak kell lennie.
Öntsük a torta tetejére, simítsuk el. Szórjuk meg körbe a kekszmorzsával. Tegyük hűtőbe 30 percre. Meg kell dermedjen a mézi krém.
Én végig 1 fokra tettem be a tortát, erre figyelj!
Tálalás.
Cukrászfáklyával melegítsük körbe a tortagyűrűt és toljuk ki belőle a tortát. ha nincs cukrászfáklyánk egy hajszárító is megteszi.
Tegyük tálalóra és ha szükséges az oldalát simítsuk át a fém spatulával, hogy szép sima legyen a felülete.
Én extrán meg is locsoltam egy kis melegített méz ikrémmel, mert örület. De ezt már csak a tányéron, evés előtt.
*mézi krém, szezonális a LIDL-ben, de kapható Sparban, Auchan-ban is
Ha nincs időd, de ennél egy jót, akkor készítsd el a pohárkrémjét, isteni.










You must log in to post a comment.