Kinder Bueno sajttorta
A Bueno olyan finom. krémes, ropogós és nagyon nutis. Ezért ma egy “szottyos” babapiskóta alappal indítottam, izgalmas része a desszertnek ez is. Azon Nuti mousse, majd ostya, ez hivatott a ropogós részt képviselni. Majd ismét babapiskóta és a mousse. A dekor egy mezei chantilly -vaníliás tejszínhab egy kicsit megturbózva mascarponéval- kakaópor és a Buenók.
Isteni.
Nem túl édes, sőt kissé naturális, de nagyon finom.
Eszközlista: Cukrászkellékesek, Écsy kft
- állítható tortagyűrű
- 20 cm-es tortakarton
- robotgép
- acetate fólia -lap –
- habzsák
- 2D csillag dekorcső -Wilton-
Elkészítési idő: 4-6 óra
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 csík babapiskóta -LIDL-
- 100-130 g tej
- pici vanília
Bueno mousse:
- 500 g mascarpone -LIDL
- 400 g habtejszín 30%-os
- 200 g Nutella
Chantilly:
- 70 g mascarpone -LIDL-
- 120 g habtejszín 30%-os
- 30 g porcukor
- picike vanília
Mini buenók, kakaópor, kész ostyatörmelék -Ázsia Bt
Elkészítés.
Állítsuk a tortagyűrűt 20 cm-re. Tegyük 20 cm-es tortakartonra. Béleljük ki acetate fóliával 10-12 cm magasan. Tegyük fagyóba.
Piskóta réteg.
A tejet és vaníliát melegítsük meg mikróban 1X 30 mp, 800W-on. Keverjük el.
A babapiskótákat áztassuk meg, de ne áztassuk szét, figyeljük. Ha már összenyomható a piskóta kész is van, mert össze is kell nyomnunk, el kell lapítanunk. Így rétegezzük sorban a fagyóból kivett tortagyűrűbe. Mindenhova jusson, töltsünk ki minden rést a piskótával.
Dobjuk vissza a fagyóba.
Bueno mousse.
Minden hozzávalót habosítsunk ki. Ha a Nuti nagyon kemény, akkor melegítsük meg mikróban.
Kanalazzuk a mousse kétharmadát a piskótákra. Simítsuk el. Szórjuk meg alaposan az ostyával.
A maradék piksótákat áztassuk a tejbe, de most nagyon picit áztassuk, mert itt már nem nyomjuk szét. 1-2 mártás és kész, rétegezzük sorba.
A maradék mousse-t kanalazzuk rá a piskótára és simítsuk el.
Tegyük fagyóba, -23 fokra, 4-5 órára.
Chantilly.
Minden hozzávalót habosítsunk ki. Töltsük habzsákba a 2D dekorcsővel.
Dekor.
A tortát vegyük ki a fagyóból. Ha van cukrászfáklyánk akkor azzal melegítsük fel a gyűrű oldalát, han incs a hajszárító is tökéletes. Vegyük le a gyűrűt és az acetate fóliát is húzzuk le.
Tegyük tálalóra.
Dekoráljuk a chantillya-al. Szórjuk meg kakaóporral és díszítsük mindegyik halmot egy mini Buenóval.





