Most akkor a tojás vagy a nyúl?
Pitét sütöttem és maradt tésztám. fagyasztani már nem volt kedvem, szóval adott volt a szitu.
Szépen megsütöttem, kapott egy nagy adag sárgabarack lekvárt, porcukrot és kész. A LIDl lekvárja isteni, kellően savanyú, finom. A keksz frissen roppanós, aztán kissé megpuhul a lekvártól. Az enyémnek ideje sem volt, volt…nincs… veszélyes pálya : )
Eszközlista:
- tojás kiszúró -LIDL
- 1,5 cm-es kör kiszúró
- robotgép
- sodrófa
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók:
Omlós tészta:
- 300 liszt (BL55)
- 80 g porcukor
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 160 g vaj
- 2 evőkanál tej
- 63 g tojás
1 üveg baracklekvár -LIDL- -sárgabarack- porcukor
Elkészítés.
Keksz.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásra.
A lisztet, porcukrot, sót, sütőport, és a vajat morzsáljuk össze.
Borítsuk munlakapra, készítsünk ki mélyedést és abba üssük bele a tojást, adjuk hozzá a tejet.
Gyúrjuk össze. Hagyjuk 20 percet pihenni hideg helyen. Télen mehet ki az ablakba ha nem fagy.
Lisztezett munkalapon nyújtsuk 2-3 mm vékonyra.
Szúrjuk ki a tojás kiszúróval, párban dolgozunk, szendvics lesz a végén, tehát egy tojás, egy lyuaks tojás.
A lyukas tojáshoz ha van használjuk a kiszúrót, ha nincs, egy nagyobb dekorcső is szuper, én is ezzel készítettem.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük készre 14-16 perc alatt. ne pirítsuk meg, bár az is nagyon izgi, mert akkor egy kis karamellás íz is társul majd.
A lyukas tojgli kekszeket szórjuk meg alaposan porcukorral.
A lekvárt melegítsük meg mikróban, hogy folyékony legyen. Ha nagyon darabos, botmixerrel turmixoljuk át. Kenjük le a tojás kekszet -nem a lyukasat- a szélétől 2-3 mm-el bentebb maradjunk a lekvárral. Tegyük rá a lyukas kekszet. Nyomjuk össze. Most fog elterülni, szóval ezért hagytunk kis helyet a kekszen.
Most töltsük habzsákba a lekvárt, vágjunk rajta 2-3 mm-es lyukat és töltsük fel a lyukat. Kicsit rázzuk meg a kekszet és szépen elterül a lekvár.
És a titok. : )
Az almás pityke tésztáját használjuk. Maradt a hétvégi tésztából és nem akartam már fagyasztani, helyette sütöttem kekszet. Őrület.






You must log in to post a comment.