Nyúlból lett kapibara : )
Hogy ennek a sütinek története van, az biztos. Nyuszis cukiságnak indult és egy vizi disznó lett belőle. Szóval úgy indult, hogy áll a nyúl, tök cuki volt, de nem fért be állva a formámba. Ok, akkor ugráljon az a nyúl. Elfektettem, fusson csak kedvére….
Mikor kihűlt, felvágtam.. kerestem én a nyulat erősen, de ez sehogy sem volt nyúl. Ez egy kapibara lett. Viszont tanulva belőle, neked a receptet úgy írom meg, hogy beférjen állva is.
Eszközlista:
- 30 cm-es vekni forma
- robotgép
- nyuszi kiszúró -LIDL-
Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
- 125 g vaj
- 125 g porcukor
- 2 db ojás -L méret-
- 4 g sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g liszt
- 10 g kakaópor
Piskóta:
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 1 db nagy citrom reszelt héja
- 4 db tojás -L méret-
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
- 250 g liszt
Elkészítés.
Kakaós piskóta.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A vajat és a porcukrot habosítsuk fel robotgéppel.
Mehet bele egyesével a tojás.
Tehát a tojások elkeverve, mehet bele a só, sütőpor és a kakaóporral összeszitált liszt is. Keverjük tovább.
Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk.
Mehet a sütőbe 30-40 percre.
Hűtsük ki teljesen. Vegyük ki a formából.
Bátran vágjuk a kiszúrónk méretével egyformára, így gyorsabb lesz a folyamat. Szúrjuk ki az összes szeletet a kiszúróval.
Piskóta.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A vajat és a porcukrot, citromhéjat habosítsuk fel robotgéppel.
Mehet bele egyesével a tojás.
Tehát a tojások elkeverve, mehet bele a só, sütőpor és liszt is. Keverjük tovább.
Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk.
Töltsük habzsákba, főleg ha a nyuszink nagy és szinte kitölti a formát. A forma aljába nyomjunk 1 cm vastagon a piskótából. Ültessük bele a tésztába a nyuszikat. Most töltsük ki a piskótával a habzsákból a nyuszik mellett és felette is.
Mehet a sütőbe 40-50 percre. Fel fog púposodni, ez így lesz jól.
Hűtsük ki és szedjük ki a formából.
Szórjuk meg porcukorral.
Ha iylen kis lapit szeretnél mint az enyém, akkor a sima piskóta mennyiségét felezd le.



You must log in to post a comment.