Kakaós karamellás financier falatka
A financier egyik kedvenc alap darabom, mert nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom és sokáig friss marad a sok vajnak köszönhetően.
Izgalmas kissé mogyorós íze a pirított vajnak köszönhető, amit nem feltétlen kell megcsinálnunk, viszont javaslom, mert egészen más ízt kapunk így.
Ma kakaósat készítettem. A forma itt nagy szerepet kapott, mert van egy kis helyes méyledés benne, amit kedvünkre tölthetünk.
Szóval a kis mélyedésbe kész krém került, mert én sem szeretek mindig főzőcskézni. Egy kész karamell krém került bele, viszont az édes ízek mellé egy kis kakaóbab töret is befigyel a dekorban, mert egy extra textúra kerül bele a falatkába, és egy kis extra íz, a keserű.
Eszközlista:
- szilikon forma -écsy kft
- gyorsforraló
- robotgép
- habzsák
- botmixer
- szita
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók: 20 db-hoz
Financier:
- 150 g vaj
- 14 g méz
- 153 g tojásfehérje
- 100 g porcukor
- csipet borkősav
- 130 g mandulaliszt -lidl-
- 15 g kakaópor -Holand-
- csipet só
- 50 g liszt
Karamell:
- 100 g karamell krém -LIDL-
- 10-15 g kakaóbab töret -Ázsia Bt
Elkészítés.
Financier.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
A vajat pirítsuk meg. Indítsuk bátran magas fokozaton, aztán vegyük közepesre és hagyjuk sercegni. Barnuljon meg de ne égessük le. Szűrjük le.
Adjuk hozzá még forrón a mézet, keverjük el.
A tojásfehérjéből, porcukorból és borkősavból verjünk közepesen kemény habot. Vegyük a robotgépet közepes fokozatra és csorgassuk hozzá a forró vajas alapot. Ha elegyedett kapcsoljuk le a robotgépet.
A mandulalisztet, kakaóport, sót és lisztet keverjük el és adjuk az alaphoz. Forgassuk bele. A robotgép habverőjével mehet bátran, de vigyázzunk a habra, ne törjük meg. Ne keverjük le.
Most töltsük habzsákba, vágjuk ki a végét 2-3 mm-es nagyságban és töltsük 3/4-ig a kis mélyedéseket.

Toljuk be a sütőbe és süssük készre 12-15 perc alatt. Ha szép színt kap készen is van.
Hagyjuk kihűlni teljesen.
Dekor.
elegítsük meg mikróban a karamell krémet. Töltsük habzsákba. A kis falatkákat rendezzük el szépen a tálalón. Mindegyik mélyedésbe töltsünk a karamell krémből. Szórjuk meg a kakóbab türettel.





You must log in to post a comment.