Málnás gyorsaság : D
Szóval ez úgy történt, hogy…
Paul -a kék szemű csuda fickó- kavarintott egy körtés pitét a műsorában. Én ahogy szoktam, mint a mamik, ültem és cikáztak a gondolataim, a pasi is ok a pite is ok.. jajj istenem de rossz helyen vagyok én : D
Aztán felpattantam és nekem ez kell! bMindekttő, mondjuk de ap ite elérhetőbb távolságban volt a csudi fickó.
Szóval gőzerővel neki is indultam. Kicsit “sufni tunningos”, mert ha főznénk a lekvárt az már nem nem 40 perc lenne. Szóval lekvár a hűtőből, de minden mást a kis kezünkkel készítünk.
Őrület íze van, friss, üde, a textúrák pedig ahhhh.. krémes, ropog… brutáll!!!!!
Bármiylen gyümölcs mehet bele, bármit elbír. Csak!!!! LEGYEN KELLŐEN SAVANYÚ! : D
Eszközlista:
- 22 cm-es pite forma -TESCO-
- sodró
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8-12 szelethez
Sablé:
- 150 g liszt
- 33 g mandulaliszt
- 45 g porcukor
- csipet só
- 60 g vaj
- 32 g tojás
Málna lekvár:
- 200 g málna lekvár -LIDL-
- 10 g lime leve
Frangipane:
- 80 g vaj
- 80 g porcukor
- 80 g mandula liszt -lidl-
- 80 g tojás -egész
- 8 g liszt
- 1 lime reszelt héja
+ 250 g friss málna, fél marék mandula forgács, porcukor
Elkészítés.
Sablé.
Minden hozzávalót dolgozzunk kézzel. Gyorsan dolgozzunk!
KIVÉTELESEN!!!! Lisztezzük alá a munkapultot és nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vékonyra. Sodrófára tekerjük fel és emeljük bele a pite formába. Igazgassuk meg, szélezzük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban. Alaposan szurkáljuk meg.
Tegyük sütőbe 12-15 perc elősütés következik.
Málna lekvár.
A lekvárt szűrjük át, nem kellenek a magok.
Keverjük el a lime levével.
Frangipane.
Minden hozzávalót keverjünk össze.
A forró tart aljába kenjük el a lekvárt, erre kenjük a frangipane-t. -nehéz lesz, mert a lekvár sok, a frangipane tolni fogja a lekvárt, ügyesen igazgasd. Most a friss málnáa szemeket nyomkodjuk bele a frangipaneba. Középre is hagyjunk. Szórjuk meg a mandula forgáccsal a tartot.
Mehet vissza a sütőbe 20-25 percre.
*meg kell emelekednie a frangipanenak
Még forrón szórjuk meg bőségesen porcukorral, ez el fog olvadni, lesz egy kis karamellás rétegünk. : )
Majd ha kihűlt ismét szórjuk meg de már csak kis porcukorral.
Ha kész, hűtsük le.
Készítettem nektek letölthető recept kártyákat is. <3













You must log in to post a comment.