Yuzus vaníliás torta
Egy szuper izgalmas és nagyon finom tortát hozok nektek.
Sablé alappal, amin vaníliás ganache montée csücsül, amiben yuzu fluid teszi extravagáns ízvilágúvá a tortát. Könnyedén elkészíthető, tarts be mindent amit leírok és tuti siker lesz!
A YUZU helyettesíthető lime levével is, a recept változatlan lesz.
Eszközlista:
- 16-12-2 cm-es kör kiszúrók -ÉCSY Kft-
- kis virág kiszúró
- robotgép
- botmixer
- SILPAIN lap -ÉCSY KFT-
- habzsák 2 db
- 2-1A kör dekorcsövek -WILTON-cukrászkellékesek-
Elkészítési idő: 4-6 óra
Hozzávalók: 4-6 adag
Vaníliás ganache montée:
- 100 g (1) habtejszín 30%-os
- 1/2 rúd vanília magvai
- 7 g invert cukor- GOOD WILL Kft-
- csipet só
- 1 db zselatin lap -ALDIS_
- 50 g fehér csokoládé -Cacao Barry -GOOD WILL Kft-
- 50 g (2) habtejszín 30%-os
Yuzu fluid:
- 100 g yuzu püré- GOOD WILL Kft-
- 50 g kristálycukor
- 1 g agar agar -ÁZSIA Bt-
Sablé:
- 150 g liszt
- 33 g mandulaliszt -LIDL-
- 45 g porcukor
- csipet só
- 60 g vaj
- 32 g tojás
+ törökszegfű, oregánó levelek
Elkészítés.
Ganache montés.
A zselatint hidratáljuk.
A (1) habtejszínt, invert cukrot, csokoládét és sót melegítsük össze mikróban. 2X3 mp, 800W-on. Keverjük krémesre.
Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el.
Végül adjuk hozzá a (2) habtejszínt is és botmixerrel emulgáljuk.
Tegyük hűtőbe 5-6 órára, 1 fokra.
Majd habosítsuk ki. Töltsük habzsákba 1A kör dekorcsővel.
Ha beköt a kancsóban vagy a habzsákban, egyszerűen keverjük át vagy nyomkodjuk át a habzsákban. Bátran, nem lesz gond!
Yuzu fluid.
A yuzu pürét, kristálycukort forraljuk fel. El kell olvadnia a cukornak.
Adjuk hozzá az agar agart és forraljuk 1-2 percet.
Töltsük kancsóba és tegyük fagyasztóba 30-40 percre.
Éles késsel vágjuk össze a zselét és botmixerrel pürésítsük habosra.
Töltsük habzsákba a 2-es kör dekorcsővel.
Sablé.
Minden hozzávalót dolgozzunk össze robotgéppel, ásó eszközt használjuk.
Nyújtsuk ki 1db sütőpapír és 1 db SIPLAIN lap között a tésztát és tegyük hűtőbe 30-40 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
Szúrjunk ki 3 db 16 cm-es kört. Ezeknek a közepét a 12 cm-es kiszúróval szúrjuk ki. A maradék tésztából pedig 4 db kis korongot a 2 cm-es kiszrúóval, és 3 db mini virágot.
A nagy korongokat süssük készre 18-22 perc alatt. A kis dekorokat 5-8 perc alatt.
Hűtsük le teljesen.
Dekor.
A sablé korongot tegyük a tálalóra. Nyomjunk rá a ganache montéeból nagy halmokat, majd toljuk bele a yuzu fluidot. tegyük rá a következő lapot, ganache montée, yuzu fluid. Az utolsó lapra már csak a ganche montéet nyomjuk. Pár pötty yuzu fluid a tészta korongok szélére.
Dekoráljuk a kis korongokkal, tészta virágokkal, szegfűvel és oregánó ágacskákkal.
Kis porcukor szórás és kész.
TIPPEM!
A torta jó ha áll egy napot a hűtőben, mert így fel tud puhulni a sablé.





Letölthető receptkártyák.





You must log in to post a comment.