Dulce de leche brownie
Egyszerűen megunhatatlan a brownie. Ez az a típus ami kissé ragacsos. Sokféle van, van amelyik majd nem száraz, mi ezt szeretjük, jó kis szottyogósat. ma dulce de elchével bolondítottam. Tudom miylen érdekes, hogy nem lesz oltári édes! Mert a brownie alapból kesernyés -sosem cukrozom túl- így szép kis egyensúly lesz, nem lesz borzalom édes.
Nagyon finom, szaftos, szottyogós, puha.. nem is kell ennél több. : )
Eszköz lista:
20X30 cm -es tepsi
Elkészítési idő: 30-50 perc
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé 50%-os
- 110 g barna cukor
- 120g vaj
- 4 tojás / L méretű/
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 nyeletnyi rum vagy aroma
- 150 g liszt
1 üveg dulce de leche -Spar-
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
A csokoládét, vajat és a cukrot mikróban melegítsük össze, 3-4X 30 mp, 800W-on. Mindig keverjük át.
Adjuk hozzá a tojásokat és habverővel dolgozzuk bele. Most ízesíthetjük, adjuk hozzá a narancshéjat és rumot. Keverjük át.
Szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük át.
A tepsibe tegyünk sütőpapírt. Öntsük bele a masszát.
A dulce de lechét melegítsük meg mikróban, folyósra, a kupakját csavarjuk le és 3-4 X 30 mp, 800W-on melegítsük. 9 szép nagy halmot kanalazzunk a masszára és simítsuk bele abba.





Az én részembe pekándiót is nyomkodtam, én imádom, ellenben a fima nem. : )
A sütési idő igen rövid, figyeljünk rá. 15-20 perc alatt kész is, akkor jó ha a felső réteg, repedezett, kemény de ha megnyomjuk akkor a desszert közepén szinte folyékony.
Hagyjuk pihenni, semmiképpen ne vágjuk meg mert folyik!
Ha kihűlt már bátran vághatjuk, mivel összeáll a közepe is, így lesz jó és ragacsos.
Vanília fagyival, szósszal, gyümölccsel….




