Halloween linzer eperrel
Na akkor csapjunk a lovak közé
A linzer a leghálásabb alap, jól tedd el magadnak a receptet.
Pite, keksz, morzsa… egy csomó dolog készülhet belőle.
Most halloweenre készülve egy ilyen “izét” készítettem. Semmi extrém dolog nem kell hozzá, dekorcsövekkel és sniccerrel toltam.
Eper lekvárral töltöttem, semmi extrém fakszni.
Eszközlista:
sodró
- 12-es, 3-as kör dekorcsövek-Wilton-
- sniccer
- 7 cm-es kör kiszúró
Linzer:
Linzer:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 porcukor
- 1 db tojássárgája -L méret-
- csipet só
- 5 g reszelt citromhéj
+ 80-100 g eper lekvár
Elkészítés.
Mindent gyúrjunk gyorsan össze. Tegyük hűtőbe a tésztát 30-40 percre.
Lisztezett pulton nyújtsuk 1-2 mm vastagra.
Szúrjuk ki 7 cm-es kör alakú kiszúróval. Majd matekozzunk, mert párban lesznek, szóval legjobb ha egymás mellé sorakoztatjuk a tepsin. 1 sor mard, 1 sort dekorálunk.
Dekor
A nagy szemet a 12-es dekorcső alsó felével szúrjuk ki. A kis szemet a dekorcső kisebb felével.
Az orrhoz a 3- as csövet használjuk a kis végével. A szájat pedig sniccerrel karcoljuk bele a tésztába.
Egy íves vonal, azt sűrűn áthúzva.





Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, alsó- felső állásban.
20-30 perc alatt megsütjük.
Hűtsük le.
A “pofás” kekszeket kissé szórjuk meg porcukorral.
A kekszre tegyünk egy jó tk eper lekvárt, kenjük el és tapasszuk rá a másik kekszet.
Bármilyen lekvárral tölthető.



