Mandulás amaretti keksz
Szaftos, nagyon kakaós, erősen mandulás és nagyon finom keksz.
Puha, nagyon puha, ha pedig áll akkor a külseje kissé ropogós lesz de a belseje merad puha. Ismerős lehet a macaron készítésről, de ez nem macaron, viszont nagyon hasonlít rá. A tagoknak is van egy iylen receptem, de azt nem kekszként használjuk, és egy kicsit másabb is.
Szóval ha valami nagyon izgi rágcsára vágysz, ezt el kell készítened.
Eszközlista:
- tál
- kanál
- robotgép
Elkészítési idő: 20-30 perc
Hozzávalók: 1 tepsihez
- 180 g mandula liszt -LIDL-
- 190 g porcukor
- 25 g kakaópor
- csipet só
- 1 kupak mandula kivonat
- 2 db tojásfehérje -L méret-
- csipet borkősav
Elkészítés.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra, alsó-felső állásban.
A száraz hv-at keverjük össze. Adjuk hozzá a kivonatot.
A fehérjéből, borkősavból verjünk közepesen kemény habot.
Forgassuk össze a 2 alapot. Kis gombócokat -falatnyi- készítsünk, hempergessük meg porcukorban.
2-3 cm-re egymástól tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Kanállal kissé nyomjuk le.















30 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk kihűlni, mert frissen nagyon puha.
A kivonat Culinarisban kapható.
Kb 4-5 napig szobahőn tárolható.




