Mézi krémes pite
Ezt imádni fogja mindneki!!!! Nagyon állat ízbne és állagban is. A lidis mézi krémet -“spekulációs” keksz krémet khmmm kb felvásároltuk, és most ezrrel mindenki süt. Tavaly találkoztam ezzel a krémmel és azóta diliház van kari környékén,mert egy üveg ebből beza nem elég!!!
Mindenre is jó, palalcsintába, pirítósra, kalácsra, sütibe, macaronba, bonbonba…..
A pite pedig, krémes, lágy, de van textúrája, nagyon inzentzív ízvilágú, hiszen a mézi keksz és a mézi keksz krém is benne van. De azért nyugi, nem ragad össze senkinek a semmije.. mert étcsokival szépen balanszíroztam.
Eszközlista:
- 22 cm-es kivehető aljú pite forma
Elkészítési idő: 3-5 óra
Hozzávalók:
Alap:
- 240 g keksz -mézi keksz, lotus-
- 100 g vaj
Mézi krémes töltelék:
- 240 g étcsoki
- 320 g mézi krém -lotus-
- 30 g vaj
Extra:
- 250 g mézi krém
- 60 g étcsoki
- pár db mézi keksz
Elkészítés.
Ha már hangulatba hoztam mindenkit a qrva mézi krém mi?
Lidiben kapható
nem tudom mennyibe kerül, mert szoros a kapcsolatunk, ha felvágott nem is lesz de mézi krém tuti
Szóval, mézi krémes pite lesz, sütés nélkül.
Jaaa.. a keksz is lidis. fngom sincs a nevéről, a kari cuccok között van az is.
A kekszet morzsásra klopfoljuk. Én zacsiba teszem és szétcsapkodom, jó kis feszkó levezető… 3. hete itthon a pulya.. az idegeim.. khmmm..
A vajat melegítsük meg mikróban. Keverjük össze és mehet a 22 cm-es kivehető aljú pite formába.
Most jön a cummer, mert egy darabig igazgatni fogod te is a morzsát
Pohárral a nagyját nyomkodjuk le, majd kézzel, meg egy Houdini -hajlított- kanállal igazgassuk be a helyére.
Töltelék.
Mindent melegítsünk folyósra, mikróban. Öntsük a kekszre. Tegyük fagyóba 3-4 órára.
Vegyük ki a pitét, egyszerűen toljuk meg alulról.
Reszeljük le a szélét ha csálé.
Melegítsük meg a mézi krémet mikróban, öntsük a pitére.
Melegítsük meg a csokit, picike olajjal, és villával csorgassuk meg a pitét. Hagyjunk belőle egy picit.
Pár kekszet -mézi- morzsáljunk el, szórjuk a szélére. A maradék csokival csorgassuk át az egész pitét.







